Детето ми се ядосва често - как да реагирам аз?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Детето ми се ядосва често - как да реагирам аз?

Мнениеот balsam » 11 Фев 2016, 12:35

Monika_Spasova написа:
fairy написа:Аз съм в очакване на първото си дете и не съм попадала в такава ситуация още, но не мисля да треперя от всяко тръшкане и да угаждам :grin: . При по-големите деца според мен колкото и да е маловажна причината за родителя, трябва да поговори с него и да му покаже, че с гневни реакции не се решават нещата.

Ти кавко мислиш и то какво ще стане са две различни неща. Знаеш ли колко пряителки имам дето много говореха, все правеха забележки на другите и т.н. а като станаха родители техните деца са най-зле. :mrgreen: Тъй че който много говори нали знаеш.. това му се случва. :cheerleadersmileygirl:

Да, обикновено който има много претенции, се насажда на пачи яйца :grin: . Но относно децата не трябва да има едно казвам - друго върша. Иначе после ще си биеш главата в стената :banghead:
balsam

Мнениеот Monika_Spasova » 06 Мар 2016, 11:33

Точно, м ного често им казваме ти няма да крещиш на обществени места, а родителите го правят, например!
А ядовете на детето често са от лиготии и факта, че родителите много им позволяват :) Отделно, замислете се дали има място къде да си изразходва енергията, ако стои все вкъщи затворено, не може да излиза, не му разрешавате да ходи на спорт, не се вижда с други деца, то съвсем нормално е да започне да се изнервя за глупости или не само. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Мар 2016, 11:51

Бях чела, чемного добър начин да научиш детето да не прави това, което не искаш е като го имитираш. То удря- удряш и ти, то реве за нещо, ревеш и се тръшкаш и ти, като види колко е абсурдно държението му със сигурност ще спре.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот pavleta » 07 Мар 2016, 10:13

marsu написа:Бях чела, чемного добър начин да научиш детето да не прави това, което не искаш е като го имитираш. То удря- удряш и ти, то реве за нещо, ревеш и се тръшкаш и ти, като види колко е абсурдно държението му със сигурност ще спре.

Да, пробвала съм го и е доста сполучлив начин да покажеш на детето си как изглежда отстрани. Стряскат се и на някои бързо им минава сръднята. Но други могат да го възприемат като подигравка и да стане още по-тегава ситуацията.
pavleta

Мнениеот donni » 26 Авг 2016, 15:27

Всеки родител знае как да успокои детето си, какво му действа и какво може да го накара да се държи зле. Като не се поддаваме на нашите емоции в този момент, по-лесно ще го успокоим.
donni

Мнениеот Kaya » 26 Авг 2016, 15:45

Това с имитирането и аз съм го правила, но у нас, навън някакс и не ми се получава. Сещате ли се имаше едно много известно клипче на една жена, която имитира държението на детето си. :) То искаше чипс, тя му каза Не, и веднага преди да реагира то, тя почна да прави точно това, което то би направило, тръшкаше се, блъскаше, мяташе се по земята. Беше много забавно, обаче съм сигурна, че ще действа! :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот zagrijena » 29 Авг 2016, 14:12

Много интересна картинка ще е да гледаш майка да се държи като детето си :lol: ! След гневния изблик аз го оставям сам да се успокои и не го закачам. Дори не говоря. Като видя, че е попреминала бурята :smile: , спокойно питам или казвам каквото трябва в случая.
zagrijena

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети