Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Захарта – как да я заместим?

06 Авг 2013, 13:03

За щастие, има отлични алтернативи, с помощта на които човек може да "залъже" глада за захар и не си вреди. Като например една сочна и сладка ябълка...

26 Авг 2013, 15:20

А някой запознат ли е какви са разликите между бялата и кафявата захар и колко е разумно да се приема дневно?

05 Яну 2015, 13:52

pesho написа:За щастие, има отлични алтернативи, с помощта на които човек може да "залъже" глада за захар и не си вреди. Като например една сочна и сладка ябълка...

Е, да ама не можеш да си сложиш сочна и сладка ябълка в кафето, нито в сладкиша, нали? :)
Аз лично не ям много захар, само в сладкиши, които приготвям много рядко, нямам никаква потребност към сладкото, за щастие. Обаче съм чувала, че стевиата е добра алтернатива на захарта, но не знам дали може да се слага в кекса да речем. :)

06 Яну 2015, 13:25

rossitta написа:
Мисля, че захарта я наричаха "бялата смърт" :roll:
Така е! А същото важи и за солта, затова трябва да се стараем да ги избягваме

Че и за брашното :mrgreen:

07 Яну 2015, 17:28

Избягвам да ям захар, каквато и да е била, използвам кафява когато правя скадкиши или мед ;)

14 Яну 2015, 17:08

Слагам си мед, дори в сладкишите започнах да я замествам.

15 Яну 2015, 11:08

Захарта я замествам с кафява захар :lol:

09 Мар 2016, 12:33

Стевиата е добър избор, полезен натурален подсладител, който няма нищо вредно, както при захарта, отгоре на всичкото овкусява много повече с по-малко количество.

Можем ли да се пристрастим към захарта?

15 Апр 2016, 15:22

Учените са открили, че бялата захар влияе на мозъка подобно като кокаина. Това е доста стряскащо заключение, като имаме предвид, че повечето храни, които купуваме от магазина имат високо съдържание на този продукт. Изследователите са стигнали да извода, че към захарта можеш да се пристрастиш както към белия прашец и тези, които са попаднали под нейната власт, следва да се лекуват като наркозависими. А знаете ли какви са симптомите на захарозависимите? Ако чувствате безпокойство, когато не сте хапнали нещо сладко през деня. Ако при депресия или криза яденето на сладкиш или друг продукт, съдържащ захар, ви успокоява. И ако осъзнавате, че прекалявате със сладките неща, но опита за ограничаването им ви причинява паника, гняв или лошо настроение. Разпознавате ли се като захаронаркомани? :mrgreen: Усещали ли сте някои от тези симптоми? Смятате ли, че наистина може да се развие пристрастеност към бялата захар? Как можем да се преборим с желанието си постоянно да ядем сладкиши?

Re: Можем ли да се пристрастим към захарта?

15 Апр 2016, 16:27

Разбира се, че може, за това се говори от години за, пристрастяването към захарта, към бялото брашно и т.н. не е нещо ново.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5