Нямаш късмет - имаш рак, наистина ли?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Нямаш късмет - имаш рак, наистина ли?

Мнениеот Fancy » 05 Яну 2015, 17:43

Нямаше как да не отреагирам на чутото - нямаш късмет - имаш рак, :idea: до този извод стигнаха гениалните американски учени, ами честито ни :oops:

Смятате ли, че това е наистина така, на мен все още ми е трудно да го асимилирам, камо ли да повярвам в него. :roll: Всъщност тези учени казват, че колкото повече се делят клетките има по-голямата вероятност ДНК да мутира, след което клетките да се превърнат в болестотворни :idea:
CANCER.jpg
CANCER.jpg (27.84 KiB) Прегледано 925 пъти
и всъщност няма пряка връзка здравословния начин на живот, както и наследствения фактор с намаляването на риска от рак, но все пак има някаква косвена такава :idea: :?

Е, това е то заключение, какво мислите, последно от късмета ни ли зависи дали един ден ще заболеем от рак или всичко е до начина ни на живот? :roll:
Fancy

Re: Нямаш късмет - имаш рак, наистина ли?

Мнениеот borkova » 05 Яну 2015, 17:45

Хаха, направо си е проява на лош вкус рака :D :D стига, бе, не е честно, лош късмет е да ти се падне български лекар, а не да се разболееш от рак :mrgreen: :evil:
borkova

Мнениеот Krum » 05 Яну 2015, 17:56

До някъде може да се радваме, че не е гаранция храненето, от положителна гледна точка. Иначе пък си мисля, че все пак храненето е от значение и начина на живот като цяло, а и генетично обременените хора за мен са най-застрашени. :roll:
Аватар
Krum

Мнениеот Andrey » 07 Яну 2015, 12:27

Чак плашещо звучат тези прогнози :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Pipilota » 07 Яну 2015, 15:34

не знам дали може да се дължи на късмета, но е все пак от значение да внимаваме как се храним, как живеем, ако сме немарливи, то този ни "късмет' може много по-лесно да ни застигне.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Яну 2015, 16:18

Добре е, защото ако ти е писано да ти се размине, колкото и да се буташ - няма да те хване. Лошо е, че няма никакво значение целия труд, който полагаме за да се предпазим от тази коварна болест.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот analizatorka » 26 Фев 2016, 14:36

Късметът е много относително понятие. Значи и рака играе на тото :mrgreen: .
analizatorka

Мнениеот Andrey » 14 Мар 2016, 13:32

analizatorka написа:Късметът е много относително понятие. Значи и рака играе на тото :mrgreen: .

Май за много неща си е от значение късмета. :roll: Щем нещем се получава така, че наистина има голямо значение заболеваемостта.
Аватар
Andrey

Мнениеот iwoni » 14 Мар 2016, 15:05

Тия работи ги разправяйте на някой друг. Няма да седна да мисля дали ще ме хване рак, защото еди какво си. Каквото е писано, това. Сега остава да се чудя дали и няма като ходя по улицата да ме удари някоя саксия по главата.
iwoni

Мнениеот Pipilota » 14 Мар 2016, 17:12

iwoni написа:Тия работи ги разправяйте на някой друг. Няма да седна да мисля дали ще ме хване рак, защото еди какво си. Каквото е писано, това. Сега остава да се чудя дали и няма като ходя по улицата да ме удари някоя саксия по главата.

Добре, няма да ти разправяме. :roll:

Не знам дали някой е предначертал нещо, но съм на мнение, че ние трябва да направим всичко възможно да стоим далеч от потенциална опасност за разболяване от коварната болест, било то със здравословно хранене, полезно и балансирано, добри добавки и т.н.!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Общи здравни теми