Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Gorica23 » 18 Мар 2016, 17:23

Gold написа:
Pacienti написа:Това, което разбрах е че тези пакети са за апартамент, не за човек, но си уговорихме среща, после ще разказвам!

Всички ще сме ти благодарни да споделиш информацията. Професионалния домоуправител май ще се окаже най-разумното решение за куп проблеми в блока

irka написа:Да, май навсякъде има неотложно нужда от него. Стига да могат да се разберат и за неговото наемане :grin:

Точно това му е хубавото, че като дойдат на среща от тях самите зависи да ги убедят за ползите от професионален домоуправител.

Lisica, ето я касовата бележка, ако нещо не ти е ясно ме питай. :)

Изображение
Изображение
Gorica23

Мнениеот Rali_hr » 18 Мар 2016, 17:36

Таксите са много високи, как ги определят по 7 лева и чистене по 3 само за консумативи, ако блока е голям от 50-60 апартамента ще се събират по 600-700 лева месечно за един асансьор и една чистачка. Мисля, че малко височко идва :shock:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Gorica23 » 18 Мар 2016, 18:19

Rali_hr написа:Таксите са много високи, как ги определят по 7 лева и чистене по 3 само за консумативи, ако блока е голям от 50-60 апартамента ще се събират по 600-700 лева месечно за един асансьор и една чистачка. Мисля, че малко височко идва :shock:

7лв. е защото е за двама човека, по 3,50 на човек, 3лв. е за чистене един път седмично и е на апартамент, фонд ремонти - 4 лв. е гласувано на общото събрание, което е спрямо големината на апартамента.
Като ги събереш излиза 14лв. на месец за апартамент с един живущ. Ако входа както казваш е голям с 50-60 апартамента, трябва да е на поне 11-12 етажа, с големи коридори и стълбище, които трябва да се почистват и два асансьора за поддържане. Ако нещо се развали или има нужда от ремонт, домоуправителя се занимава, защото всяка седмица правят технически оглед. Като се тегли чертата, цената е напълно приемлива, а и няма дразги между съседите.
Gorica23

Мнениеот Leonora » 18 Мар 2016, 18:59

То таксата за консумативи нали пак се гласува от хората в блока. 3,5 на човек не са много, особено за големите блокове
Аватар
Leonora

Мнениеот Andrey » 21 Мар 2016, 14:37

14 лева за един човек е голяма сума. Да вие сте от София и за вас 14 лева не са нищо, но за много хора сумата е висока, за мен също ми се вижда адски много да давам по 14 лева като живея сам, наистина е високо. Това не е за всеки, особено по малките градове е твърде висока сума. :nono: Иначе е хубава идеята, че няма дразги между съседите, но често не могат и по-малки суми да се събират, а какво остава да се дават по 20-30 лева за четиричленно семейство, абсурд. :) Това е поредната софийска услуга.
Аватар
Andrey

Мнениеот nefertiti » 21 Мар 2016, 17:28

Andrey написа:14 лева за един човек е голяма сума. Да вие сте от София и за вас 14 лева не са нищо, но за много хора сумата е висока, за мен също ми се вижда адски много да давам по 14 лева като живея сам, наистина е високо. Това не е за всеки, особено по малките градове е твърде висока сума. :nono: Иначе е хубава идеята, че няма дразги между съседите, но често не могат и по-малки суми да се събират, а какво остава да се дават по 20-30 лева за четиричленно семейство, абсурд. :) Това е поредната софийска услуга.

Ама тя основната услуга не е толкова. До колкото разбирам има 4,20 за домоуправител и 3 лв за чистене, т.е. 7,20 на апартамент, което изобщо не е много.
Тези 3,50 на човек за консумативи си ги е решил блока, също както и събирането на фонд ремонт си го решава блока, ако иска. При вас как събирате тези пари, всеки път при ремонт ли? Не мисля, че излиза по-евтино ако се дават на куп за всеки ремонт . А и съседите все не ги дават, като е по-голяма сума на куп.
nefertiti

Мнениеот Pacienti » 21 Мар 2016, 17:31

Утре имаме среща в Образцов вход и ще разкажа какви са цените. По телефона ми обясниха, че голяма част от размера на сумите се гласуват от общото събрание, било индивидуално, зависи в какво състояние е сградата, дали не се дължат пари към водата, енергото и топлофикация.
Pacienti

Мнениеот mamina » 22 Мар 2016, 09:48

Pacienti написа:Утре имаме среща в Образцов вход и ще разкажа какви са цените. По телефона ми обясниха, че голяма част от размера на сумите се гласуват от общото събрание, било индивидуално, зависи в какво състояние е сградата, дали не се дължат пари към водата, енергото и топлофикация.

Ето от първа ръка информация ще получим :grin:
mamina

Мнениеот Lisica » 22 Мар 2016, 17:16

nefertiti написа:
Andrey написа:14 лева за един човек е голяма сума. Да вие сте от София и за вас 14 лева не са нищо, но за много хора сумата е висока, за мен също ми се вижда адски много да давам по 14 лева като живея сам, наистина е високо. Това не е за всеки, особено по малките градове е твърде висока сума. :nono: Иначе е хубава идеята, че няма дразги между съседите, но често не могат и по-малки суми да се събират, а какво остава да се дават по 20-30 лева за четиричленно семейство, абсурд. :) Това е поредната софийска услуга.

Ама тя основната услуга не е толкова. До колкото разбирам има 4,20 за домоуправител и 3 лв за чистене, т.е. 7,20 на апартамент, което изобщо не е много.
Тези 3,50 на човек за консумативи си ги е решил блока, също както и събирането на фонд ремонт си го решава блока, ако иска. При вас как събирате тези пари, всеки път при ремонт ли? Не мисля, че излиза по-евтино ако се дават на куп за всеки ремонт . А и съседите все не ги дават, като е по-голяма сума на куп.

Ако няма консумативи, то няма да има асансьор и ток на стълбището :lol: :lol:
Аватар
Lisica

Мнениеот Gold » 22 Мар 2016, 18:41

Lisica написа:
nefertiti написа:

Ако няма консумативи, то няма да има асансьор и ток на стълбището :lol: :lol:

А ако е от кооперациите в центъра, дето нямат асансьор и не се харчи много ток по стълбището, консумативите ще са съвсем символични.
Gold

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси