Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Jully » 23 Мар 2016, 10:44

Най-сигурно е да се говори с хората, сигурна съм, че по различните градове имат различни изисквания и са наясно кое е постижимо и кое - не.
Аватар
Jully

Мнениеот Lisandra » 23 Мар 2016, 18:29

Jully написа:Най-сигурно е да се говори с хората, сигурна съм, че по различните градове имат различни изисквания и са наясно кое е постижимо и кое - не.

Така е, навсякъде си имат своите проблеми, но е крайно време да се промени начина ни на мислене. Повечето даваме луди пари за ремонт на жилището си, а не се интересуваме от състоянието на сградите, в които живеем. Наскоро бях в един много лъскав апартамент, а в кооперацията можеше да се снима филм на ужасите.
Lisandra

Мнениеот pavleta » 24 Мар 2016, 10:32

Lisandra написа:
Jully написа:Най-сигурно е да се говори с хората, сигурна съм, че по различните градове имат различни изисквания и са наясно кое е постижимо и кое - не.

Така е, навсякъде си имат своите проблеми, но е крайно време да се промени начина ни на мислене. Повечето даваме луди пари за ремонт на жилището си, а не се интересуваме от състоянието на сградите, в които живеем. Наскоро бях в един много лъскав апартамент, а в кооперацията можеше да се снима филм на ужасите.

Типичен пример за "Аз да съм добре, другите не ме интересуват"! Докато не го променим това нещо, няма да тръгнем нагоре, ще си дълбаем дъното.
pavleta

Мнениеот Leonora » 24 Мар 2016, 16:51

Здравейте, бързам да разкажа, че аз вече звънях, но за да питам нещо съвсем конкретно. Както по-рано бях писала, при нас предстои смяна на домоуправител и аз наистина искам да предложа на съседите да видим варианти с професионален. Въпросът е как се подхожда, за да се запознаят всички с услугата, та да може да гласуват за такова решение. Това, което разбрах е, че може да стане на предстоящото Общото събрание. За целта само трябва да предвидим точка в дневния ред и да се свържем пак с хората от Образцов вход, за да ги поканим да дойдат и да ни представят всичко подробно. Като това идване в никакъв случай няма да ни обвърже нито да сключваме договор, нито пък се заплаща нещо за среща. Моята задача сега е да споделя с няколко съседа, които ще са ми съмишленици и да поискаме от сегашния домоуправител да включи точката в дневния ред на ОС.
Аватар
Leonora

Мнениеот Pacienti » 24 Мар 2016, 17:46

Leonora, точно така е, ние бяхме на среща в офис им. Хората са наясно с проблемите, видяли са какво ли не, хубавото е, че дават прагматични решения. При нас нямаме проблеми с поканата, защото мъжът ми изпълнява функцията на домоуправител, само остава да насрочим дата за общо събрание. Посъветваха ни да не подготвяме предварително съседите, а те на място да обяснят. :)
Pacienti

Мнениеот mamina » 25 Мар 2016, 11:19

Leonora написа:Здравейте, бързам да разкажа, че аз вече звънях, но за да питам нещо съвсем конкретно. Както по-рано бях писала, при нас предстои смяна на домоуправител и аз наистина искам да предложа на съседите да видим варианти с професионален. Въпросът е как се подхожда, за да се запознаят всички с услугата, та да може да гласуват за такова решение. Това, което разбрах е, че може да стане на предстоящото Общото събрание. За целта само трябва да предвидим точка в дневния ред и да се свържем пак с хората от Образцов вход, за да ги поканим да дойдат и да ни представят всичко подробно. Като това идване в никакъв случай няма да ни обвърже нито да сключваме договор, нито пък се заплаща нещо за среща. Моята задача сега е да споделя с няколко съседа, които ще са ми съмишленици и да поискаме от сегашния домоуправител да включи точката в дневния ред на ОС.

Дано нямате проблеми с включването на точката и да успеете да ги поканите.
mamina

Мнениеот Leonora » 25 Мар 2016, 14:29

mamina Не съм само аз във входа, на които ни е дошло до гуша за някои неща и ще направя всичко възможно, още през уикенда, да поговоря с някои от свестните съседи и заедно да предложим такава точка. Пък после ще видим.
Аватар
Leonora

Мнениеот analizatorka » 28 Мар 2016, 09:12

Leonora написа:mamina Не съм само аз във входа, на които ни е дошло до гуша за някои неща и ще направя всичко възможно, още през уикенда, да поговоря с някои от свестните съседи и заедно да предложим такава точка. Пък после ще видим.

Какви са резултатите от събранието? Надделяхте ли недоволните? :grin:
analizatorka

Мнениеот Lisandra » 28 Мар 2016, 11:32

Leonora написа:Здравейте, бързам да разкажа, че аз вече звънях, но за да питам нещо съвсем конкретно. Както по-рано бях писала, при нас предстои смяна на домоуправител и аз наистина искам да предложа на съседите да видим варианти с професионален. Въпросът е как се подхожда, за да се запознаят всички с услугата, та да може да гласуват за такова решение. Това, което разбрах е, че може да стане на предстоящото Общото събрание. За целта само трябва да предвидим точка в дневния ред и да се свържем пак с хората от Образцов вход, за да ги поканим да дойдат и да ни представят всичко подробно. Като това идване в никакъв случай няма да ни обвърже нито да сключваме договор, нито пък се заплаща нещо за среща. Моята задача сега е да споделя с няколко съседа, които ще са ми съмишленици и да поискаме от сегашния домоуправител да включи точката в дневния ред на ОС.

Значи ако домоуправителя ги покани, не е задължотелно всички да са съгласни!?
Lisandra

Мнениеот Leonora » 28 Мар 2016, 14:39

analizatorka още не се е състояло събранието. Уикенда имах възможност да поговоря с комшиите от нашия етаж, които определено са съгласни, че си заслужава да опитаме с професионален домоуправител. Сутринта пък в асансьора засякох един друг комшия, доктор, интелигентен човек, той също подкрепя идеята. Така че тези дни ще говорим и с домоуправителя.

Lisandra, просто домоуправителят трябва да зададе такава точка в поканата за Общото събрание. Няма за какво да са съгласни всички на този етап. А после дори и аз мога да звънна пак на хората от фирмата, да им кажа кога ще сме събрани всички, за дойдат и да ни представят услугите и как точно се справят с всичко. Нито плащаме за идването, нито нищо.
Аватар
Leonora

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси