Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Kremiliya » 28 Мар 2016, 16:19

Страхотно е това с професионалните домоуправители, много ми харесва идеята! :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Мар 2016, 10:19

Чак ви завиждам с тези професионални домоуправители. Като знам, че в нашия блок никога няма да стане това и ме хваща яд. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nefertiti » 29 Мар 2016, 11:22

rabotnata pchela написа:Чак ви завиждам с тези професионални домоуправители. Като знам, че в нашия блок никога няма да стане това и ме хваща яд. :mrgreen:

Защо да не стане? Ако е време за избор на нов домоуправител, решавате и им звънкате?
nefertiti

Мнениеот Mon_ton » 29 Мар 2016, 12:00

rabotnata pchela написа:Чак ви завиждам с тези професионални домоуправители. Като знам, че в нашия блок никога няма да стане това и ме хваща яд. :mrgreen:

То в повечето блокове са толковас тиснати, че никой не би се решил да бъде домоуправител.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Neven498 » 29 Мар 2016, 14:37

Mon_ton какво имаш предвид? Щом никой от блока не се решава да става домоуправител, значи няма друг избор освен външен. А за стиснатостта, като гледам нагоре, дали ще се вземе професионален домоуправител или лайк, разходите за хората в блока са все същите.
Аватар
Neven498

Мнениеот Ваня Стойчева » 29 Мар 2016, 16:32

Neven498 написа:Mon_ton какво имаш предвид? Щом никой от блока не се решава да става домоуправител, значи няма друг избор освен външен. А за стиснатостта, като гледам нагоре, дали ще се вземе професионален домоуправител или лайк, разходите за хората в блока са все същите.

Не са. Аз ти казвам, че има блокове, в които се плаща по 2 лева на човек, 4 членно семейство са 8 лева, докато тук по 8-10 лева плаща един човек само, а от там нататък се повишава цената според броя хора. Така че не е същото. В нашия блок събираме по 3,5лева на човек, за четиримата плащаме 14 лева.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lisandra » 29 Мар 2016, 17:01

Ваня Стойчева написа:
Neven498 написа:Mon_ton какво имаш предвид? Щом никой от блока не се решава да става домоуправител, значи няма друг избор освен външен. А за стиснатостта, като гледам нагоре, дали ще се вземе професионален домоуправител или лайк, разходите за хората в блока са все същите.

Не са. Аз ти казвам, че има блокове, в които се плаща по 2 лева на човек, 4 членно семейство са 8 лева, докато тук по 8-10 лева плаща един човек само, а от там нататък се повишава цената според броя хора. Така че не е същото. В нашия блок събираме по 3,5лева на човек, за четиримата плащаме 14 лева.

В тези пари, които ги събирате какво влиза - ремонт, режийни и чистене ли? Майка ми живее в стара кооперация без асансьор и събират по 5лв. на човек, което покрива само тока на стълбището, всеки си чисти сам на площадката, а пари за ремонтни дейности изобщо няма, може да си представиш какво се случва, когато се наложи!!!
Lisandra

Мнениеот Neven498 » 30 Мар 2016, 14:05

Ваня Стойчева написа:

Ваня, а сигурна ли си, че тези блокове получават пълна услуга по поддръжка, със все постоянно чистене, ток за стълбище, асансьор, техническа поддръжка? С 2 лева не виждам как може да се покрие, освен ако блока си няма и приходи, с които се допълва разликата. Но това би се случило и с професионалния домоуправител. Там взимат 4,20 за домоуправител, касиер , като това се изпълнява от професионално подготвени лице. Ако сте 4 човека в един дом, пак са 4,20, а не 8 или повече. Ако блока си има приходи, може от там да се покрият и 3-те лева за чистене и разходите за асансьор.
Аватар
Neven498

Мнениеот Gold » 01 Апр 2016, 15:25

Взе да става топло времето и в нашия вход почна да се усеща един дъх на прах. Имаме чистачка, дето уж се старае, а като влезнеш те лъха все едно влизаш с мазе. Сигурно щото не се мият прозорци и дограми между етажите :(
Gold

Мнениеот irka » 01 Апр 2016, 15:32

Gold написа:Взе да става топло времето и в нашия вход почна да се усеща един дъх на прах. Имаме чистачка, дето уж се старае, а като влезнеш те лъха все едно влизаш с мазе. Сигурно щото не се мият прозорци и дограми между етажите :(

За какво й плащате тогава на тази чистачка? Поне два пъти в годината трябва да мие прозорците, а през лятото и стълбите и площадките.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси