Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Pacienti » 01 Апр 2016, 15:52

irka написа:
Gold написа:Взе да става топло времето и в нашия вход почна да се усеща един дъх на прах. Имаме чистачка, дето уж се старае, а като влезнеш те лъха все едно влизаш с мазе. Сигурно щото не се мият прозорци и дограми между етажите :(

За какво й плащате тогава на тази чистачка? Поне два пъти в годината трябва да мие прозорците, а през лятото и стълбите и площадките.

Хахаха, ела го кажи на нашата чистачка, ще ти връчи кофата и парцала ти да изчистиш, постоянно натяква, че са и малко парите, държи се така все едно ни прави услига. :mrgreen:
Pacienti

Мнениеот pravilno » 04 Апр 2016, 10:04

Pacienti написа:
irka написа:
Gold написа:Взе да става топло времето и в нашия вход почна да се усеща един дъх на прах. Имаме чистачка, дето уж се старае, а като влезнеш те лъха все едно влизаш с мазе. Сигурно щото не се мият прозорци и дограми между етажите :(

За какво й плащате тогава на тази чистачка? Поне два пъти в годината трябва да мие прозорците, а през лятото и стълбите и площадките.

Хахаха, ела го кажи на нашата чистачка, ще ти връчи кофата и парцала ти да изчистиш, постоянно натяква, че са и малко парите, държи се така все едно ни прави услига. :mrgreen:

По-добре ли ще й е, ако спрете изобщо да й плащате? Като не си върши работата кой на кого прави услуга? Нагли хора колкото искаш!
pravilno

Мнениеот Gold » 04 Апр 2016, 12:13

Не че като се случи да измият стъклото на партера не остава замазано, но, според мен, това гадното във въздуха е от прахта по дограмите. Там трябва да се забърсва някакси по-често. Ама явно всеки има различен критерии за чистота. И след като е минала един път с кофата, става трудно да претендираш, че не е "току що изчистено".
Gold

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Апр 2016, 12:30

В нашия блок чистачката взема 70 лева. :) Аз за справка не вземам нищо. :mrgreen: Тя единственото, което прави е да мие партера, първия етаж на който живее и понякога се качва до втория. Не мие цокъла на стените, не съм чула и видяла да бърше прозорци. Измита пред входа, с уговорката, че природата е изцапала, а не някой друг. Мие асансьора и това е. :) Ами мисля, че може да се старае повече.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pacienti » 04 Апр 2016, 15:30

rabotnata pchela написа:В нашия блок чистачката взема 70 лева. :) Аз за справка не вземам нищо. :mrgreen: Тя единственото, което прави е да мие партера, първия етаж на който живее и понякога се качва до втория. Не мие цокъла на стените, не съм чула и видяла да бърше прозорци. Измита пред входа, с уговорката, че природата е изцапала, а не някой друг. Мие асансьора и това е. :) Ами мисля, че може да се старае повече.

Вашата пак много чисти, при нас само замита, с парцал минава на високосна година, но не сменя водата, като започва от последния етаж и на първите все едно минава с кал. Ако някой прави ремонт, категорично отказва да чисти, не било нейна работа, за това взима 90лв. :evil:
Pacienti

Мнениеот Elica » 04 Апр 2016, 16:30

В крайна сметка за това им се плаща, за да чистят, когато някой прави ремонт. Същата работа са и при нас! Нали затоватрябва да взема пари, когато някой има нужда, тя да е насреща и да почисти. Май не заслужават тея чистачки нищо!
Аватар
Elica

Мнениеот nefertiti » 05 Апр 2016, 10:21

Pacienti написа:
rabotnata pchela написа:В нашия блок чистачката взема 70 лева. :) Аз за справка не вземам нищо. :mrgreen: Тя единственото, което прави е да мие партера, първия етаж на който живее и понякога се качва до втория. Не мие цокъла на стените, не съм чула и видяла да бърше прозорци. Измита пред входа, с уговорката, че природата е изцапала, а не някой друг. Мие асансьора и това е. :) Ами мисля, че може да се старае повече.

Вашата пак много чисти, при нас само замита, с парцал минава на високосна година, но не сменя водата, като започва от последния етаж и на първите все едно минава с кал. Ако някой прави ремонт, категорично отказва да чисти, не било нейна работа, за това взима 90лв. :evil:

По един път седмично се води, че чистят за тези пари, нали? Значи грубо се получава надница по двайсетина лева за един час работа седмично, без контрол на качеството. Нека се плаща, но за свършена работа.
nefertiti

Мнениеот Ваня Стойчева » 05 Апр 2016, 11:33

Чистачките са винаги на сметка! Виж при останалтие не е така, които се заниамват с проблемите на блока.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот iwoni » 05 Апр 2016, 12:57

Нали знаете в по-старите блокове как има едни стаи между етажите? Нашият е такъв и с моя съсед на етажа все не можем да се разберем кой и как да я ползва. Все имаме разправии и по едно време даже бяхме стигнали до бой. Не мога да се оправя с тоя човек и това е! А той е и домоуправител! Мисия невъзможна.
iwoni

Мнениеот Tinki » 06 Апр 2016, 10:20

Кофти е когато домоуправителя се възползва от статуса си, за да се възползва от съседите си. Няма ли как да се оплачеш пред Общото събрание?
Tinki

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси