silver933 написа:При нас има ли нещо, при което наказанието да е адекватно? Все се намират вратички и начини да се обрънат нещата и да изглеждат не до там тежки.
Случаите са много, не само на пътя, но и при други убийства. За последните 2 случая, за които се сещам - смъртта на Паоло в Стара Загора на пешеходна зона беше представено като пешеходна пътека. Едно е на платното, съвсем друго е в пешеходна зона, където трябва да е забранено влизането на коли.
Друг случай са оневиняването и заобикалянето - случката с Тодор преди месец. В момента обвинението е много по-леко, даже ако не се лъжа, причиняване на средна телесна повреда. Ами какво да говорим повече?
По-добре да се разчита на милосърдието на Господ, отколкото да се разчита на правосъдието в България.
Много си прав, мен това много ме учудва - защо постоянно се правят такива неща и се променят обвиненията? Или постоянно някакви връзкари правят подобни птп-та, та да им свалят обвиненията или не знам каква е тази съдебна система в България! Учудвам се на самите съдии не им ли е неприятно и неудобно, че така се случва пред очите им и обвиненията се променят главоломно и стават все по-леки присъдите..