Отзиви за сухите шампоани?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Отзиви за сухите шампоани?

Мнениеот rose_92 » 21 Мар 2016, 15:02

Lollipop написа:За колко време ти стига един сух шампоан? :roll:

Еми зависи колко често го използвам. Ако го ползвам да кажем 2 пъти в седмицата, някъде за около месец - месец и нещо. Откакто ги открих, това да е било сигурно ноември, от тогава съм си купила 3 флакона.
rose_92

Мнениеот Lollipop » 07 Апр 2016, 11:14

rose_92 написа:

Еми зависи колко често го използвам. Ако го ползвам да кажем 2 пъти в седмицата, някъде за около месец - месец и нещо. Откакто ги открих, това да е било сигурно ноември, от тогава съм си купила 3 флакона.

Благодаря ти ;) Сърбеж и пърхот предполагам, че не ти се появяват?
Аватар
Lollipop

Мнениеот rose_92 » 10 Апр 2016, 13:48

Lollipop написа:
rose_92 написа:

Благодаря ти ;) Сърбеж и пърхот предполагам, че не ти се появяват?

Ами аз имам себореен дерматит по принцип, което е по-сериозно от обикновен пърхот и не съм забелязала да ме сърби повече главата откакто използвам сухите шампоани(от което се опасявах). Аз си се къпя с противопърхотен шампоан, за да поддържам кожата на главата си горе-долу чиста и да не се задълбочи дерматита. Не знам с другите марките сухи шампоани дали бих имала проблеми понеже не съм ползвала, но с този нямам. :wink:
rose_92

Мнениеот fairy » 15 Апр 2016, 14:36

Щом си доволна и ти върши работа, това е важното. Но аз знам, че не трябва да се ползват често, защото изсушават скалпа, запушват порите и могат да доведат до алергии.
fairy

Мнениеот fawla » 15 Апр 2016, 15:13

fairy написа:Щом си доволна и ти върши работа, това е важното. Но аз знам, че не трябва да се ползват често, защото изсушават скалпа, запушват порите и могат да доведат до алергии.

Е чак толкова не мисля, че могат да влошат нещата, използването на лак за коса няма ли да направи същото?
Аватар
fawla

Мнениеот rose_92 » 17 Апр 2016, 10:41

fawla написа:
fairy написа:Щом си доволна и ти върши работа, това е важното. Но аз знам, че не трябва да се ползват често, защото изсушават скалпа, запушват порите и могат да доведат до алергии.

Е чак толкова не мисля, че могат да влошат нещата, използването на лак за коса няма ли да направи същото?

Аз не съм чувала такова нещо, не знам..То тая мазнотия, дето ми се появава на втория ден след измиване, също запушва порите и това води до поява на пърхот и косопад по принцип, за алергии не знам. Дано не е вярно, защото тези сухи шампоани така като гледам са единственото спасение за хората с мазна коса, които не желаят всеки ден да си мият косата - това е един Ад (особено зимата..). Има хора, на които не им пука толкоз де, но аз се притеснявам, чувствам се неудобно и ако съм навън гледам по-бързо да се прибера да не ми гледат косата...Това пречи дори на общуването с хората, така че аз ще си ги ползвам пък дано няма чак такива последствия..
rose_92

Мнениеот pravilno » 18 Апр 2016, 09:03

rose_92 написа:
fawla написа:

Аз не съм чувала такова нещо, не знам..То тая мазнотия, дето ми се появава на втория ден след измиване, също запушва порите и това води до поява на пърхот и косопад по принцип, за алергии не знам. Дано не е вярно, защото тези сухи шампоани така като гледам са единственото спасение за хората с мазна коса, които не желаят всеки ден да си мият косата - това е един Ад (особено зимата..). Има хора, на които не им пука толкоз де, но аз се притеснявам, чувствам се неудобно и ако съм навън гледам по-бързо да се прибера да не ми гледат косата...Това пречи дори на общуването с хората, така че аз ще си ги ползвам пък дано няма чак такива последствия..

Щом ги ползваш от доста време и не си забелязала някакво влошаване, значи всичко е ок. Ноистина е много неприятно да ти се омазнява бързо косата. Когато е такава моята, все имам чувството, че ме гледат точно в косата. Връзвам я, но пак ми е неприятно да се появявам така.
pravilno

Мнениеот rose_92 » 26 Май 2016, 23:28

Значи ме разбираш много добре.. Аз ако днес се измия, утре сутринта вече са ми мазни корените. Не си връзвам косата, защото като я вдигна на опашка отдолу е най-мазна...Просто само сухите шампоани ме спасяват да не се мия и суша всеки ден. И на мен като ми е мазна косата и имам чувството, че хората само косата ми гледат и ме мислят за нечистоплътна. Освен това винаги в такива дни виждам момичета с едни прекрасни коси и прически и още повече се комплексирам и искам да се прибера вкъщи. Ужасно е..
rose_92

Мнениеот balsam » 27 Май 2016, 09:11

За пръв път чувам за сухи шампоани! А толкова време се извивам как да изглеждам добре! Моята коса не я мия всеки ден, но през два дена задължително. Не знам защо стана промяната, преди я миех два пъти в седмицата, а сега три най-малко :sad: . Трябва да потърся такива шампоани и да пробвам как ще ми се отразят.
balsam

Мнениеот rose_92 » 27 Май 2016, 11:13

balsam написа:За пръв път чувам за сухи шампоани! А толкова време се извивам как да изглеждам добре! Моята коса не я мия всеки ден, но през два дена задължително. Не знам защо стана промяната, преди я миех два пъти в седмицата, а сега три най-малко :sad: . Трябва да потърся такива шампоани и да пробвам как ще ми се отразят.

Аз съм пробвала много неща и нищо не ми е помогнало...Само това е спасението. А и да се миеш през 2 дни е добре, представи си ако трябва всеки ден да го правиш като мен.. :sad: И аз някога се миех през няколко дни, но от няколко години нещо ми стана и проблемът не изчезва (а освен кожата на главата и кожата на лицето ми стана супер мазна и постоянно лъщя..).
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим