Отзиви за сухите шампоани?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Отзиви за сухите шампоани?

Мнениеот ramimni » 18 Мар 2014, 15:31

Здравейте, дами! Наскоро четох едно от женските списания, в което ставаше въпрос за лесни и бързи трикчета, с които да изглеждаш добре по всяко време, особено на сутринта след купон. Едно от тричетата беше именно за сухите шампоани. До сега не съм виждала такива по магазините :? или поен не съм се заглеждала в тях, за да ми направи впечатление!

Веднага, след като прочетох статията, осъзнах, че имам нужда от сух шампоан :idea: , тъй като косата ми е не само тънка, но и лесно се измърсява, особено през лятото и зимата, :cry: :cry: междинните сезони, като че ли я съхраняват чиста и с обем за по-дълго време.

Знаете ли какви сухи шампоани се предлагат по магазините и кои са по-добри, :roll: а от кои сте доволни вие, горе-долу ако можете да ме ориентирате и в цените, ще съм ви благодарна!
ramimni

Re: Отзиви за сухите шампоани?

Мнениеот Ginger » 18 Мар 2014, 15:36

Пробвала съм този на Белеа, но не става за тъмни коси, тъй като остават в косата едни песъчинки, които изглеждат като пърхот, доста неприятно! Иначе предполагам, че има и по-добри, но не съм купувала втори път, иначе този на Белеа беше около 5 или 6 лева.
Ginger

Мнениеот VUL6EBNICA » 18 Мар 2014, 16:11

Здравейте ! Имам няколко годишен опит със сухи шампоани от най-нисък ценови клас до най-скъпото, което се продава масово на пазара, че дори такива който се продават само в чужбина. Лошото на всички без изключение е че при продължителна употреба( веднъж седмично) почват сърбежи по скалпа и то много сериозни. Това което бих препоръчала в съотношение цена-качество-грамаж е SYOSS. Цената е 5-7 лв.флакона е малко по голям от всички. Те имат два- синия е за обем, зеленият за омазняваща се коса. Klorane са около 18-20лв.Имат с овес за обем(бяла капачка) и с коприва за мазна корени (зелена капачка) той е по малко по-добър от SYOSS, но и по скъп. Rene Furterer 150ml струва 22-25лв води се най-доброто в аптеките, има го и 75 ml на половин цена. Ползвала съм 3-4 опаковки от него и може би е по -добър но с малко ot Klorane. Никой от изброените не остава бяло или топчета, въпроса е след като се напръска да се изчака 2-3 мин и след това да се разтърка косата. Има и по евтини варианти Shauma i Balea okolo 4-6лв на мен не ми допадат , може на други да им допадат. Зависи от структура на косъма и типа коса. Надявам се да съм била полезна :)
VUL6EBNICA

Мнениеот moni.sparrow » 19 Мар 2014, 12:44

VUL6EBNICA написа:Здравейте ! Имам няколко годишен опит със сухи шампоани от най-нисък ценови клас до най-скъпото, което се продава масово на пазара, че дори такива който се продават само в чужбина. Лошото на всички без изключение е че при продължителна употреба( веднъж седмично) почват сърбежи по скалпа и то много сериозни. Това което бих препоръчала в съотношение цена-качество-грамаж е SYOSS. Цената е 5-7 лв.флакона е малко по голям от всички. Те имат два- синия е за обем, зеленият за омазняваща се коса. Klorane са около 18-20лв.Имат с овес за обем(бяла капачка) и с коприва за мазна корени (зелена капачка) той е по малко по-добър от SYOSS, но и по скъп. Rene Furterer 150ml струва 22-25лв води се най-доброто в аптеките, има го и 75 ml на половин цена. Ползвала съм 3-4 опаковки от него и може би е по -добър но с малко ot Klorane. Никой от изброените не остава бяло или топчета, въпроса е след като се напръска да се изчака 2-3 мин и след това да се разтърка косата. Има и по евтини варианти Shauma i Balea okolo 4-6лв на мен не ми допадат , може на други да им допадат. Зависи от структура на косъма и типа коса. Надявам се да съм била полезна :)

Ехааа.... колко много инфо, супер, много ти благодарим. И аз никога не съм ползвала, но със сигурност имам нужда от такова нещо!
Само не разбрах как се ползва, т.е. казваш, че когато го ползваш повече от един път седмично се появява сърбеж, така ли?
moni.sparrow

Мнениеот beautymaniac » 19 Мар 2014, 14:58

Ползвала съм на Шварцкопф и един на Джонатан Продукт, преди време си бях поръчала от ягодата. Доволна съм и от двата продукта, ползвам този вид шампоан между миенето на косата за освежаване. На една приятелка тези шампоани й оставяха бели следи по косата, при мен не е имало такъв проблем. :)
beautymaniac

Мнениеот julianne » 19 Мар 2014, 15:02

beautymaniac написа:Ползвала съм на Шварцкопф и един на Джонатан Продукт, преди време си бях поръчала от ягодата. Доволна съм и от двата продукта, ползвам този вид шампоан между миенето на косата за освежаване. На една приятелка тези шампоани й оставяха бели следи по косата, при мен не е имало такъв проблем. :)

Ако си с руса коса това е съвсем възможно да не се забелязват тези бели следи, а и зависи от разресването до колкото разбирам ;)
Що се отнася до ягодката, не съм навита да поръчвам от тях, бях чела списък на ПЕТА, в който бяха включени дрехи и козметика опасни за здравето, като познай аромати от серии на Дженифър Лопез и други подобни бяха сред тях, точно такива, каквито се предлагат и в ягодката :oops:
julianne

Мнениеот Kremiliya » 27 Ное 2014, 15:07

Никога не съм чувала за тези сухи шампоани, не си ли върши работа добрия метод след купон да се изкъпеш? :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот annydance » 29 Дек 2015, 12:59

Kremiliya написа:Никога не съм чувала за тези сухи шампоани, не си ли върши работа добрия метод след купон да се изкъпеш? :roll:

Явно живееш спокоен живот, Kremiliya, ама не ти ли се е случвало да се събудиш след купон в квартира на другия край на града и да ти остават 15 мин. до работа, а само пътят ти да е половин час, в такъв случай си е най-доброто решение, особено ако си привикнала да си миеш косата всекидневно :idea: :smile:
annydance

Мнениеот rose_92 » 21 Мар 2016, 05:23

А какво ще кажеш ако косата ти за 1 ден ден става много мазна в корените все едно не си се мил с дни? Едва ли би предпочела да я миеш всеки ден, за да не те е срам да излезеш вместо да използваш сух шампоан и да я миеш през ден..При мен е така. Преди няколко месеца открих сухи шампоани Batiste - от магазина за козметика в Халите в София си го купувам. Има различни видове на цена 6-8 лв. Като се напръскам и има някакви прашинки, но горе-долу се махат като се среша. Имат един, който е за брюнетки и може би от него няма да ми остават следи, но не съм си го купувала. Аз имам себореен дерматит и точно поради тази причина не бях използвала сух шампоан обаче като нямам друг избор реших да си купя, защото това да си миеш косата и да я сушиш всеки ден е убийствено..особено през зимата. :banghead: И да ви кажа не усещам главата да ме сърби повече, отколкото преди. Аз си се мия с противопърхотен шампоан и така поддържам положението и нямам проблеми.
На друга марка не съм пробвала - може да си взема на Syoss понеже като гледам цената е горе-долу същата. Предполагам, че най-скъпите са най-хубави, но няма как да си ги позволя в момента.
rose_92

Мнениеот Lollipop » 21 Мар 2016, 12:39

За колко време ти стига един сух шампоан? :roll:
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Козметика и грим