Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот Neven498 » 21 Апр 2016, 16:07

Pipilota не казвам, че има нещо лошо, а че ежедневието ни е такова, че не можем да си позволяваме да приготвяме и това сами. Не е до мързел, а до физическо време. Киселото мляко, да речем, е бързо. Но сирене, кашкавал, луканки ..си изискват и време и майсторлък.
Аватар
Neven498

Мнениеот Pipilota » 21 Апр 2016, 21:17

Neven498 написа:Pipilota не казвам, че има нещо лошо, а че ежедневието ни е такова, че не можем да си позволяваме да приготвяме и това сами. Не е до мързел, а до физическо време. Киселото мляко, да речем, е бързо. Но сирене, кашкавал, луканки ..си изискват и време и майсторлък.

Да, имаш право. :) изисква време и то немалко,но пък после кефа цена няма! :)
Аз правя рядко подобни неща, може би веднъж на 2-3м но ми се получава ☺☺☺
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Gold » 22 Апр 2016, 11:53

Освен да се обединяваме по приятелски за разпределяне на задачи за домашно производство...
Gold

Мнениеот S_Milenska » 22 Апр 2016, 11:55

Определено е играчка, но ако искаш да ядеш истинска храна, трябва да положиш усилия в тази насока. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот nefertiti » 22 Апр 2016, 15:34

То вярно има поговорка за вълка, защо му бил дебел врата. Ама прекалено ще ми дойде, ако трябва да се занимавам и с производство на сирене.
nefertiti

Мнениеот Lollipop » 23 Апр 2016, 11:42

nefertiti написа:То вярно има поговорка за вълка, защо му бил дебел врата. Ама прекалено ще ми дойде, ако трябва да се занимавам и с производство на сирене.

Ти ако започнеш,а з ще дойда да си купувам от тебе. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Yunona » 23 Апр 2016, 20:46

Не обичам големите вериги от типа на Кауфланд и Била. Някак безлични са ми. Освен това имат отвратително отношение към персонала си, а всичко спечелено тук изнасят от страната. Това не е добре за нас, данъкоплатците и гражданите на България.
Затова пазарувам от местна верига супермаркети. Българска, пловдивска :) Пак са супермаркети наистина, но с много добре подбрани стоки. Цените вероятно са по-високи цени в сравнение с гигантите, но пък качеството е чудесно и парите ми остават в България :) Имаме и друга верига, която е в ниския ценови клас и там не пазарувам, въпреки че е до нас. Просто повечето продукти там са със сериозен компромис по отношение на качеството за сметка на цената.
Yunona

Мнениеот iwoni » 25 Апр 2016, 13:45

Yunona написа:Не обичам големите вериги от типа на Кауфланд и Била. Някак безлични са ми. Освен това имат отвратително отношение към персонала си, а всичко спечелено тук изнасят от страната. Това не е добре за нас, данъкоплатците и гражданите на България.
Затова пазарувам от местна верига супермаркети. Българска, пловдивска :) Пак са супермаркети наистина, но с много добре подбрани стоки. Цените вероятно са по-високи цени в сравнение с гигантите, но пък качеството е чудесно и парите ми остават в България :) Имаме и друга верига, която е в ниския ценови клас и там не пазарувам, въпреки че е до нас. Просто повечето продукти там са със сериозен компромис по отношение на качеството за сметка на цената.

Аз също не ги предпочитам чуждите вериги. Мислиш ли, че българските вериги могат да задоволяват изискванията на клиентите? Аз не съм съвсем убедена, макар че има опити в това отношение.
iwoni

Мнениеот Yunona » 25 Апр 2016, 15:00

iwoni написа:Аз също не ги предпочитам чуждите вериги. Мислиш ли, че българските вериги могат да задоволяват изискванията на клиентите? Аз не съм съвсем убедена, макар че има опити в това отношение.

Защо да не могат? Пловдивската верига, за която говоря, е много по-добра от Кауфланд, Лидл, Била и т.н. Много от продуктите са същите. Други са в пъти по-добри от тези в чуждата верига, но не присъстват в нея, защото производителят/вносителят не е съгласен с условията на големите вериги. Това, което пропуснах да пиша, е, че освен лошо отношение към персонала те имат и такова към производители и доставчици. Става дума буквално за изнудване за доставки на невъзможно ниски цени, само и само веригата да държи непокътнат своя процент печалба. От целия път на стоката от производството до потребителската кошница лъвският пай от печалбата остава в търговеца на дребно, т.е. супермаркетът. Всякакви промоции, реклами, публикации в брошурите им са за сметка на доставчика (изискват се допълнителни отстъпки, заложени още в заробващите договори).
Това е още една причина да не стъпвам там. Не стига че се държат зле с производители и персонал, но и изнасят печалбата навън (т.е. печелят тук, но не внасят в бюджета). Вредни са за нашата икономика и развитие. Ако мислим като граждани на държавата, не би трябвало да пазаруваме от тях.
Yunona

Мнениеот Neven498 » 26 Апр 2016, 11:59

Аз не бих могла да определя има ли обща разлика в качеството в зависимост дали е българска и чужда верига. По-скоро трябва да се гледа май продукт по продукт. Дори и малките производители не малко пъти си играят с идеята за "био", покрай която не малко пъти минават неща, които изобщо не са "био"
Аватар
Neven498

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси