Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

11 Апр 2016, 15:18

Kaya написа:Определено е практика да се зарежда от такива големи магазини, а после се пуска на реалната цена, която обикновена е по-висока в малките магазинчета, И така излиза, че вместо ти да отидеш в Билла да си купиш кола на промоция по 1,80 си я купваш от магазинчето за 2,40 защото смяташ, че там ти е по-изгодно. :roll:

Има нещо такова. ;) Все пак не всеки може да купи от производителя, а и често са си добри промоциите. Интересното е, че понякога магазините ограничават бройката, друг път не. ;) Но да ви кажа, често съм виждала продукти на марка на магазин, продаващи се в обикновено магазинче, нали никой не мисли, че има голяма далавера в купуването им? Отделно има стоки, които стоят там в магазинчетата с години..

11 Апр 2016, 16:36

Да у наше село магазина го зареждат от Кауфланд, а тоя до блока ни съм сигурна, че пазарува от метро. :) Ами какво да ви кажа, определено по-добре в големия магазин, избора голям, можеш да си четеш етикети на спокойствие, а в малкото магазинче мога да влезна за точно определено нещо.

12 Апр 2016, 10:27

Аз имам малък хранителен магазин в нашето село, където живея. Наистина зареждам и за от големите вериги, когато има намаления. Събираме се няколко човека и пазаруваме, защото ограничават количествата.

12 Апр 2016, 10:58

Ако човек се води по изгодна цената, лесно може да избира кога от къде да пазарува. Когато има представа за цените на основните продуктите, може да прецени кога на едно място е по-изгодно от друго. Но за качеството е много по-трудно да е наясно от къде да предпочете.

12 Апр 2016, 11:40

nefertiti написа:Ако човек се води по изгодна цената, лесно може да избира кога от къде да пазарува. Когато има представа за цените на основните продуктите, може да прецени кога на едно място е по-изгодно от друго. Но за качеството е много по-трудно да е наясно от къде да предпочете.

Всичко като идва от едно място, какво качество може да се търси по-различно? Всички купуват плодове и зеленчуци от борсите, всички зарежат колбаси от едни и същи места и т.н.

12 Апр 2016, 13:15

Аз продължавам да се питам от как да разпознавам хубавото сирене. Все го подозирам, че не е без добавени растителни мазнини.

12 Апр 2016, 15:05

Gold написа:Аз продължавам да се питам от как да разпознавам хубавото сирене. Все го подозирам, че не е без добавени растителни мазнини.

Голд, мисля, че няма как освен ако не купиш по-скъпа марка и не се довериш на опаковката. Като цяло мазнината все се усеща допълнително, ако е по-некачествено. Аз лично избирам сиренето да е по-твърдо, да може да се реже и да има наситен аромат. Харесва ми сиренето на "Елена", както и на "Лакрима".

12 Апр 2016, 16:14

В големите магазини и аз това харесвам, че имам свободата да се разходя, да избера на спокойствие от няколко продукта този, който смятам, че най-много ми допада. Наистина е малките магазинчета сме притиснати от изнервена продавачка, която няма търпение да се разкараме.

13 Апр 2016, 10:25

Elica пробвам наред всякакви марки и все ми се струва, че нещо не е наред. Даже и от по-скъпите има такива, които, след като пипаш сиренето и не си измиеш ръцете веднага, усещаш една мазнина като олио по пръстите.

13 Апр 2016, 15:02

Gold написа:Elica пробвам наред всякакви марки и все ми се струва, че нещо не е наред. Даже и от по-скъпите има такива, които, след като пипаш сиренето и не си измиеш ръцете веднага, усещаш една мазнина като олио по пръстите.

Опитвала ли си домашно сирене? :) То е доста мазно и остава точно това характерно омазняване. Но наистина няма как да разбереш дали сиренето от магазина няма добавени изкуствени мазнини, затова остава само да се довериш на уж по-голямото качество и по-високата цена, евентуално.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19