Делят ли се децата в семейството?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Делят ли се децата в семейството?

Мнениеот mamina » 20 Апр 2016, 16:17

То няма и как да се скрие това деление, поне от хората, които всеки ден засичат, познават и са по-близо до семейството. Някои може да го възприемат като стимул за децата си и противопоставянето им като начин за развиване на амбиция.
mamina

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Апр 2016, 09:21

mamina написа:То няма и как да се скрие това деление, поне от хората, които всеки ден засичат, познават и са по-близо до семейството. Някои може да го възприемат като стимул за децата си и противопоставянето им като начин за развиване на амбиция.

Не се знае, може и да не се разбере, че има нещо подобно, те самите деца може да не знаят. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 22 Апр 2016, 11:14

Българите дават мило и драго за децата си и май няма такова деление, не мисля, че е често срещано. Каквото правим за едното, това е и за другото.
balsam

Мнениеот Monika_Spasova » 08 Юни 2016, 16:26

balsam написа:Българите дават мило и драго за децата си и май няма такова деление, не мисля, че е често срещано. Каквото правим за едното, това е и за другото.

Не съм съгласна, има разделение и то се вижда. Винаги едното дете е по-гледано от другото и получава повече облаги. То се слави като това, което не може да се справи само.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lollipop » 13 Юни 2016, 13:17

То винаги единия е по-глезен, и аз съм на това мнение и напоследък го усещам с пълна сила отгоре си. Все единия не можел да се справи, все има нужда от подкрепата на родители, на баби и на какво ли още не, а другия да се спасява.
Аватар
Lollipop

Мнениеот exotic » 13 Юни 2016, 14:17

Явно такива родители имат повече доверие на оправното дете и не се съмняват в неговите способности и го оставят само да се оправя. Това не означава, че това отношение не тежи на "потърпевшия". Не си дават сметка, че всеки има нужда от подкрепа и момент, когато не може да бъде все оправен и на ниво. Пък някои им отърва да ги смятат за слаби и неможещи и да им вършат работата.
exotic

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси