Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Мар 2016, 11:16

luxera1 написа:
Dr Violina Todeva написа:
luxera1 написа:Здравейте д-р Тодева .. ходих при кожен лекар и ми каза че имам алергична уртикария ..казаха ми че не е нужно да се тестувам понеже резултатите дори и да излезнат 100% отрицателни също можело да ми излизат тези обриви ..изписаха ми Ксизал ( т.е да продължа с Ксизал) но ми увеличиха дозата от 20 капки само вечер на 10 капки сутрин и 20 капки вечер , също така витамини калции + витамин ц 200 мг и Фамотидин (който не разбрах с каква цел ми е изписан ) .. какво е вашето мнение и бихте ли ме посъветвали с нещо ... Благодаря Ви !!!!!!!!

Здравейте!

След прегледа и подробния разпит по проблема в каква насока е съмнението за отключващия фактор?

Здравейте .. съмнението на лекаря след разпита беше към почистващи и дезинфектиращи препарати , от храна и самите изпарения от храната .. консерванти ... (и нищо повече не ми каза .. а само да пия тези неща до края на април...) Благодаря Ви

Разбирам! Надявам се, че ще премине бързо проблемът!
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот bombstaka » 13 Апр 2016, 19:54

Здравейте, д-р Тодева
Мога ли да използвам крема Дефламол за протриване на пениса от презерватив по време на полов акт? Имам зачервяване и лек дискомфорт при допир.
bombstaka

Мнениеот Silviq Ivanova » 14 Апр 2016, 10:36

Здравейте, д-р Тодева.
Имам отново въпрос към вас. Ако си спомняте бях ви писала за майка ми, която мин.година прекара 3 пъти еризипел, последно преди Нова година. От тогава бие Ретарпрен, но турски или ромънски вариант, през 14 дни. Януари си прави изследване за AST беше 400, вчера отново, но е 950. А от тогава не е била болна. Нормално ли е след боледуването да се е покачило още или сега това е нова причина за безспокойство. И на какъв лекар трябва да отиде. Иначе не е спирала инжекциите пиницилин през 14 дни
Silviq Ivanova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Апр 2016, 13:00

bombstaka написа:Здравейте, д-р Тодева
Мога ли да използвам крема Дефламол за протриване на пениса от презерватив по време на полов акт? Имам зачервяване и лек дискомфорт при допир.

Здравейте!

Не е уместно, защото може да причини дразнене! Използвайте чист вазелин 1-2 дни, но ако не преминат оплакванията се консултирайте лично с лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Апр 2016, 13:04

Silviq Ivanova написа:Здравейте, д-р Тодева.
Имам отново въпрос към вас. Ако си спомняте бях ви писала за майка ми, която мин.година прекара 3 пъти еризипел, последно преди Нова година. От тогава бие Ретарпрен, но турски или ромънски вариант, през 14 дни. Януари си прави изследване за AST беше 400, вчера отново, но е 950. А от тогава не е била болна. Нормално ли е след боледуването да се е покачило още или сега това е нова причина за безспокойство. И на какъв лекар трябва да отиде. Иначе не е спирала инжекциите пиницилин през 14 дни

Здравейте!

Най-добре посетете кожен лекар, за да оцени, освен резултата от изследването и клиничната картина! След 2 седмици е уместно да повторите теста!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Yanina » 21 Апр 2016, 22:59

Здравейте, д-р Тодева
Преди 3-4 дни си видях червени петънца. При допир съвсем леко ме наболяваше като ужилена кожа. Днеска вече имат мехурчета и са по-болезнени като изгорено ми е. Какво може да е това? Мазах ги с алергозан не помогна днеска ги третирах с фелоран и пак нищо.
Yanina

Пъпки по главата и челото

Мнениеот peev90 » 26 Апр 2016, 13:24

Здравейте! Периодично ми излизат пъпки по главата и челото. Пъпките по главата сърбят много и сълзят, а тези по челото стават големи и релефни, имат нещо като точица в средата и образуват коричка. Появяват се задържат се от 4 до 7 дена и изчезват и след известно време пак. Прилагам снимка на тези от челото.
Прикачени файлове
1461666264007-414031369.jpg
1461666264007-414031369.jpg (117.79 KiB) Прегледано 454 пъти
peev90

Мнениеот Димитър.Я. » 29 Апр 2016, 12:41

Dr Violina Todeva написа:
Димитър.Я. написа:Здравейте д-р Тодева, от известно време ми се появяват тези "обриви" по кожата - винаги са единични и на случайни места (корем, врат и тн). Появяват се спорадично върху видимо незасегната кожа и в рамките на около половин час стават с размер колкото голяма монета - бяло петно заградено от силно зачервена кожа, леко сърбящо. След не повече от час зачервяването изчезва и на мястото на бялото петно остава малка следа. Чудя се на какво ли може да се дължи според вас? Наскоро прекарах лихен планус, мъчи ме 7 месеца и останаха белези на места. Това прилича ли на алергична реакция или хистаминова непоносимост? Ще съм благодарен на всякакъв съвет.

http://prikachi.com/images.php?images/160/8693160o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/163/8693163K.jpg

Здравейте!

Според мен по това, което виждам на снимките обривът е алергичен и трябва да се потърси причината за него! Посетете кожен лекар, освен ако проблемът не е изчезнал вече и без да сте се консултирал с лекар и да сте провеждал лечение!

С уважение,y
д-р Тодева

Здравейте, и благодаря за отговора! За съжаление, днес отново се появи същото нещо, но на съвсем различно място. Този път е дори по-зле от предните. Тъй като известно време не се бяха появявяли, си мислех, че е било нещо моментно и е отшумяло, затова и не съм взимал мерки, но очевидно не е така.

Възможно ли е да направя консултация с вас и как става записването за преглед?

Предварително благодаря.
Димитър.Я.

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Май 2016, 11:19

Yanina написа:Здравейте, д-р Тодева
Преди 3-4 дни си видях червени петънца. При допир съвсем леко ме наболяваше като ужилена кожа. Днеска вече имат мехурчета и са по-болезнени като изгорено ми е. Какво може да е това? Мазах ги с алергозан не помогна днеска ги третирах с фелоран и пак нищо.

Здравейте!

Трудно ми е да направя коментар, без да съм видяла проблемът!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Пъпки по главата и челото

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Май 2016, 11:23

peev90 написа:Здравейте! Периодично ми излизат пъпки по главата и челото. Пъпките по главата сърбят много и сълзят, а тези по челото стават големи и релефни, имат нещо като точица в средата и образуват коричка. Появяват се задържат се от 4 до 7 дена и изчезват и след известно време пак. Прилагам снимка на тези от челото.

Здравейте!

Главата и челото единственото засегнато място ли е? Имате ли някакви заболявания? Вие свързвате ли проблема с нещо? Въпреки, че качеството на снимките е прилично ми е трудно да направя коментар! Съветвам Ви да посетите лично специалист, тогава когато има обрив!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести