Прием на пчелно млечице - ползи и вреди

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Профилактика и лечение с пчелно млечице?

Мнениеот nushi.kisyova » 02 Юли 2015, 09:38

choki_moki написа:Миналата година си взех пчелно млечице с жен-шен от аптеката, тъй като имунната ми система се беше сринала буквално. Излезе ми херпес, афти в устата, пъпки, постоянна умора, сънливост.. и.т.н и ми казаха да си взема нещо за повишаване на имунитета. Ми изпих две опаковки от този продукт и нищо. Влязох в магазин за добавки и там ми препоръчаха лизин за херпеса и астрагалус за имунитета на Хайа. Взех ги и резултатите бяха доста бързи.

Не мисля, че има случаи, в които да не действат пчелните продукти, ама щом казваш :roll: аз съм доста впечатлена от пчелния прашец, а за останалите млечица и производни нямам опит, за да споделя, но смятам, че биха били с подобен ефект :idea:
nushi.kisyova

Мнениеот donni » 21 Авг 2015, 15:54

Има случаи, в които да не действат, но те са при онкоболни, доколкото си спомням даже са противопоказни за хората на химио или лъчетерапия, както и за хората с алергии за към пчелни продукти :!:
donni

Мнениеот BeenieGal » 26 Авг 2015, 11:44

Вече втори сезон взимам пчелно млечице и не съм се разболявала, а не мислих, че може да има толкова силен ефект, за щастие съм бъркала! ;)
Аватар
BeenieGal

Мнениеот nefertiti » 11 Мар 2016, 12:44

Баба ми винаги казваше пролет-есен пчелно млечице. Аз до сега не съм пила, но сега мисля да си взема. Казват, против пролетна умора и отпадналост. Но се чудя има ли знаечение коя е по-подходящата му форма - капсули, сироп,директна форма?
nefertiti

Мнениеот Andrey » 11 Мар 2016, 13:18

nefertiti написа:Баба ми винаги казваше пролет-есен пчелно млечице. Аз до сега не съм пила, но сега мисля да си взема. Казват, против пролетна умора и отпадналост. Но се чудя има ли знаечение коя е по-подходящата му форма - капсули, сироп,директна форма?

Със сигурност е директна форма е най-добрия вариант, но ако е под капсули ще ти е обклечено пиенето :)
Аватар
Andrey

Мнениеот nefertiti » 11 Мар 2016, 13:34

Andrey написа:
nefertiti написа:Баба ми винаги казваше пролет-есен пчелно млечице. Аз до сега не съм пила, но сега мисля да си взема. Казват, против пролетна умора и отпадналост. Но се чудя има ли знаечение коя е по-подходящата му форма - капсули, сироп,директна форма?

Със сигурност е директна форма е най-добрия вариант, но ако е под капсули ще ти е обклечено пиенето :)

Ама нали количеството е миниатурно, виждала съм с клечка за зъби на върха някои да загребват, но така не е ли трудно да се дозира? Или не е толкова точна дозата?
nefertiti

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 13:58

То е много трудно, трябва да се ядат 2-3 грама от възрастни, това няма измерване наистина, затова по-добре капсули, защото знаеш колко трябва да изпиеш, тези 2 грама вярно с клечки за зъби ли се вадят?!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nefertiti » 12 Мар 2016, 14:43

Клечка или едни такива, като бъркалка за кафе. Така съм виждала. Но не знам как го измерват, че е толкова.
nefertiti

Мнениеот penelopa » 27 Апр 2016, 12:59

Капсулите наистина са най-добрия начин, защото е трудно да се съхранява млечице, много му влияят светлината и топлината.
penelopa

Мнениеот nefertiti » 27 Апр 2016, 14:10

А какво се случва при предозиране?
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти