Има ли нужда мъжката кожа от по-специални грижи?

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Re: Има ли нужда мъжката кожа от по-специални грижи?

Мнениеот puhcheto » 23 Окт 2015, 14:50

Ами приятелят ми използва вечер почистваш гел и кремче, съвсем нормално, но пък няма брада, с изключение на случаите, в които си я оставя за около седмица, но много започва да го сърби и не я издържа дълго!
Аватар
puhcheto

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Окт 2015, 15:13

puhcheto написа:Ами приятелят ми използва вечер почистваш гел и кремче, съвсем нормално, но пък няма брада, с изключение на случаите, в които си я оставя за около седмица, но много започва да го сърби и не я издържа дълго!

Е той направо е изключение, никога не съм виждала мъж да си прави каквото и да е било лицето, па камо ли гел, че и крем! :o Направо съм изумена. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Jully » 26 Окт 2015, 17:22

jamest написа:Мъжката кожа за разлика от женската е с доста по-плътна структура, по-дебела, по-мазна и еластична. Поради това тя е по-бавно старееща, но пък на нея много повече й личат бръчките и доста по-трудно се поддава на корекции. Освен това заради по-голямото количество масни жлези тя е по-склонна към обриви и възпаления.

Да, наистина и аз не съм видяла някой мъж да страда от толкова много проблеми с кожата си в зряла възраст, но за сметка на това все имат проблеми с омазняването.
Аватар
Jully

Мнениеот Мади Ранчева » 26 Окт 2015, 17:51

Jully написа:
jamest написа:Мъжката кожа за разлика от женската е с доста по-плътна структура, по-дебела, по-мазна и еластична. Поради това тя е по-бавно старееща, но пък на нея много повече й личат бръчките и доста по-трудно се поддава на корекции. Освен това заради по-голямото количество масни жлези тя е по-склонна към обриви и възпаления.

Да, наистина и аз не съм видяла някой мъж да страда от толкова много проблеми с кожата си в зряла възраст, но за сметка на това все имат проблеми с омазняването.

Аз пък мъж с мазна кожа съм срещала броени пъти, на повечето е кожата привидно е доста чиста... без омазняване, черни точки и т.н.
Мади Ранчева

Мнениеот Локумът » 26 Окт 2015, 18:21

Зависи от работата май :) В повечто случаи ако работят на мръсно място в тея пори найш ли кви пъпки се завъждат. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Harmony » 27 Окт 2015, 12:01

Локумът написа:Зависи от работата май :) В повечто случаи ако работят на мръсно място в тея пори найш ли кви пъпки се завъждат. :mrgreen:

То има ли някакъв начин за предпазване от такива замърсявания... :roll: някакъв по-плътен крем или?
Аватар
Harmony

Мнениеот Ваня Стойчева » 28 Окт 2015, 12:50

Harmony написа:
Локумът написа:Зависи от работата май :) В повечто случаи ако работят на мръсно място в тея пори найш ли кви пъпки се завъждат. :mrgreen:

То има ли някакъв начин за предпазване от такива замърсявания... :roll: някакъв по-плътен крем или?

Няма начин, според мен, единствено по-често почистване на лицето.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mix_twix » 10 Май 2016, 14:48

Межу другото за опъването, скоро разбрах един трик, който е много готин. ;) натъркваш си кожата с кората от авокадо. ;) т.е. когато е използвано и вътрешната част, където има от самото авокадо :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот penelopa » 10 Май 2016, 15:45

Мисля, че мъжете не по-малко от нас се грижат за външния си вид. Както ние си почистваме лицето всеки ден, така и те се бръснат всеки ден. А това е доста затормозяващо за кожата. Не сме свикнали да гледаме да се цапотят, но и мазането с крем може да мине за специална грижа предполагам :wink: .
penelopa

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Май 2016, 11:36

penelopa написа:Мисля, че мъжете не по-малко от нас се грижат за външния си вид. Както ние си почистваме лицето всеки ден, така и те се бръснат всеки ден. А това е доста затормозяващо за кожата. Не сме свикнали да гледаме да се цапотят, но и мазането с крем може да мине за специална грижа предполагам :wink: .

Това с бръсненето всеки ден ... не е така, даже май вече по-малко мъже се бръснат, отколкото преди. А за мазането, има страхотен крем на нивея за мъже. ;) Препоръчвам го.
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Зона за мъже