Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот irka » 05 Май 2016, 09:33

В големите градове сякаш е по-лесно да пробираш откъде да пазаруваш и какво, но в малките и селата не е съвсем така. Там каквото са заредили малките магазинчета, това е и то често е най-евтиното и некачественото.
irka

Мнениеот nefertiti » 05 Май 2016, 13:22

Да там вярно, че има неща, които по-често хората сами произвеждат, но те са малко. Домакинството има нужда от много повече неща, дето все от магазин се взимат
nefertiti

Мнениеот mix_twix » 10 Май 2016, 15:17

Защото се търси евтиното по такива места, за да е атрактивна цената и за това се получава така, че в малките градове и села нещата в магазините са под всякаква критика. Но ако има търсене на по-добро качество, то ще се получи.
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 10 Май 2016, 15:40

Има обаче в някои градове уникални пазарчета и то в малки градове. Такъв пример в пазара в Троян, адско малко пазарче, а има и от пиле мляко, уникално! Бяхме сега там няколко дни около Троян и едни познати ни заведоха до това местенце да си вземем зеленчуци, е имаше всичко, сериозно! :shock:
Аватар
Локумът

Мнениеот klara » 11 Май 2016, 09:23

Страхотно, значи въпреки размера на населеното място щом има търсене, то се предлага и съответната стока, а щом и качеството е добро, значи нещата се получават и всички са доволни.
klara

Мнениеот nefertiti » 11 Май 2016, 14:16

Локумът на тези пазарчета, ако се продава домашно производство, нещата ще са по-качествени със сигурност. Въпросът е, че ги няма навсякъде.
nefertiti

Мнениеот Локумът » 11 Май 2016, 15:30

nefertiti написа:Локумът на тези пазарчета, ако се продава домашно производство, нещата ще са по-качествени със сигурност. Въпросът е, че ги няма навсякъде.

Не знам дали са по-качествени. Склонен съм да вярвам по-скоро, че всичко е същото, както и на другите места, защото зареждат от едни и същи места, както и големите вериги. Но определено имаше много неща, малко са толкова добре заредените пазари
Аватар
Локумът

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Май 2016, 08:41

Локумът написа:
nefertiti написа:Локумът на тези пазарчета, ако се продава домашно производство, нещата ще са по-качествени със сигурност. Въпросът е, че ги няма навсякъде.

Не знам дали са по-качествени. Склонен съм да вярвам по-скоро, че всичко е същото, както и на другите места, защото зареждат от едни и същи места, както и големите вериги. Но определено имаше много неща, малко са толкова добре заредените пазари

лОкуме, какво си правил по нашия край! Въпросното пазарче е много готино, наистина! Аз много го харесвам, малко, а има всичко там, винаги има големи опашки.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pravilno » 12 Май 2016, 09:49

Локумът написа:

Такива пазарчета са много ценни според мен, защото колкото и да зареждат от едни и същи места, на тях винаги има и местно производство. А хората търсят такива места.
pravilno

Мнениеот nefertiti » 08 Юни 2016, 10:04

А как ги разпознавате на око, кое си струва и кое не?
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси