Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
12 Юли 2016, 11:32
nefertiti написа:Е то има разлика между бакалийките със собсвени продукти и дребните магазини под блоковете, които пазаруват на едро , може би дори и веригите , и ти пускат после същото, но по-скъпо.
Практиката обикновено е такава

. Колко често съм виждала собствениците на магазинчетата около нас в Метро

. То и от къде ли да си зареждат магазините?
12 Юли 2016, 11:44
Те са ти вариант, само ако те мързи да си идеш сам до там..
12 Юли 2016, 12:04
mangusta написа:nefertiti написа:Е то има разлика между бакалийките със собсвени продукти и дребните магазини под блоковете, които пазаруват на едро , може би дори и веригите , и ти пускат после същото, но по-скъпо.
Практиката обикновено е такава

. Колко често съм виждала собствениците на магазинчетата около нас в Метро

. То и от къде ли да си зареждат магазините?
Могат да ги зарежда то производители и дистрибутори директно,но какво ел ошото да следят промоциите и да ти предложат нещо на редовна цена, взето с добра далавера, няма лошо :) теб точно те мързи да ходиш да търсиш оферти, вземаш си до блока, а никой не може да обвинява другия, че има добри печалби.
14 Юли 2016, 11:44
Те обикновено продават по-скъпо от редовната, не само заради самата оферта. Но да, спестява ти разкарването напред назад. Лошото е обаче, ако искат да ти пробутат залежали неща и с минал срок на годност.
19 Юли 2016, 14:28
Neven498 написа:Те обикновено продават по-скъпо от редовната, не само заради самата оферта. Но да, спестява ти разкарването напред назад. Лошото е обаче, ако искат да ти пробутат залежали неща и с минал срок на годност.
Това и по големи магазини може да се случи и то нерядко. Точно там сме свикнали да не гледаме срока, с идеята, че всичко се проверява редовно и текучеството е голямо, но не става точно така. :)
Но от малките магазичита особено ако не се гижат много са стоката и клиентите си и мухлясали неща може да откриеш.
20 Юли 2016, 14:08
Аз съм по-склонна да вярвам, че ги проверяват, поне веднъж седмично, докато малките магазинчета не се следят толкова, всеки оставя чистенето за утре..
20 Юли 2016, 16:53
Аз от всеки магазин си гледам срока на годност, това е, че от малкото магазинче, акто ти го подадат е малко гадно да ровиш за срок и ако има проблем, да правиш забележка.
21 Юли 2016, 09:22
Малките магазинчета имат и друго предимство. Аз пазарувам всеки ден от това, което е близко до нас и вече се познавам с продавачката. Тя често ми препоръчва някой продукт или ме предупреждава да не взимам от дадено нещо. В големите вериги няма как да стане това.
26 Юли 2016, 11:30
Bambaa написа:Малките магазинчета имат и друго предимство. Аз пазарувам всеки ден от това, което е близко до нас и вече се познавам с продавачката. Тя често ми препоръчва някой продукт или ме предупреждава да не взимам от дадено нещо. В големите вериги няма как да стане това.
Значи просто имаш късмет да ти е съвестна продавачката. Не навсякъде е така.
27 Юли 2016, 16:47
С приятелка продавачка е друго, винаги можеш да разчиташ на полезна информация

. В кварталните магазинчета е малко на симпатии работата. Но пък стоката според мен няма кога да се застои и като че ли няма опасност толкова голяма да попаднеш на развален продукт.