Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот Kremiliya » 27 Сеп 2016, 13:55

Nightmare написа:С приятелка продавачка е друго, винаги можеш да разчиташ на полезна информация :lol: . В кварталните магазинчета е малко на симпатии работата. Но пък стоката според мен няма кога да се застои и като че ли няма опасност толкова голяма да попаднеш на развален продукт.

Ела до нас в магазина, не им пречи да държат мухлясал кашкавал във витрината, която е на самообслужване. :roll: Колко пъти си купувала мухлясал хляб, развалени мухлясали маслини, вкиснато сирене. От там купувам само вода, безалкохолни, бира, солети и подобни, както и хляб от този, който е вървежен. За другото предпочитам големите вериги.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Сеп 2016, 15:07

Kremiliya написа:
Nightmare написа:С приятелка продавачка е друго, винаги можеш да разчиташ на полезна информация :lol: . В кварталните магазинчета е малко на симпатии работата. Но пък стоката според мен няма кога да се застои и като че ли няма опасност толкова голяма да попаднеш на развален продукт.

Ела до нас в магазина, не им пречи да държат мухлясал кашкавал във витрината, която е на самообслужване. :roll: Колко пъти си купувала мухлясал хляб, развалени мухлясали маслини, вкиснато сирене. От там купувам само вода, безалкохолни, бира, солети и подобни, както и хляб от този, който е вървежен. За другото предпочитам големите вериги.

Креми, ти да не пазаруваш до нас :lol: Магазинчето до блока продава откровени боклуци, през почивните дни моите писнаха за мекици, реших да си спестя месенето и слезнах до долу за тесто, имаше уж в срок, но беше вкиснато и замина в коша. Все се заричам повече да не ходя в този магазин ама все опирам до него..
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 27 Сеп 2016, 15:52

Аз досега не съм попадала на развалена стока от голям магазин, но от малките - да. Мисля, че в малките не следят така добре дали е всичко в срок, нито бършат и почистват толкова редовно.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Gold » 28 Сеп 2016, 11:58

По-често ми се е случвало срокът на годност от над половин година, да изтича на следващия ден след покупката.
Gold

Мнениеот Ваня Стойчева » 28 Сеп 2016, 12:30

Gold написа:По-често ми се е случвало срокът на годност от над половин година, да изтича на следващия ден след покупката.

Такива не ги ли слагат на отделен щанд?! Аз съм виждала да ги отделят, вярно, че има много стоки с изтичащ срок. Обаче ми е правило впечатление имаше един период в БИлла имаше все такива астоки, със срок изтичащ след 2-3 дни.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот roksana » 05 Окт 2016, 10:34

Аз не купувам от малки магазинчета, заврени в някой гараж или направени като кутийки покрай някой блок. Винаги съм имала предубеждение към тях и са ми изглеждали съмнителни. Един магазин не е ли добре зареден, на възлово място, където да влизат и пазаруват много хора, за да не се застоява стоката, няма какво да търсиш от него.
roksana

Мнениеот vanessa_ » 10 Окт 2016, 14:24

roksana написа:Аз не купувам от малки магазинчета, заврени в някой гараж или направени като кутийки покрай някой блок. Винаги съм имала предубеждение към тях и са ми изглеждали съмнителни. Един магазин не е ли добре зареден, на възлово място, където да влизат и пазаруват много хора, за да не се застоява стоката, няма какво да търсиш от него.

Много от тези магазинчета обслужват няколко блока и са добре заредени, въпреки че са малки и изглеждат невзрачно. Стоката им не винаги е застояла, тези неща имат по-голямо значение по отношение на грижата на собствениците.
vanessa_

Мнениеот Rali_hr » 10 Окт 2016, 15:55

Не знам в големите магазини е яко, че има всичко, в малкото все нещо липсва и все ти се налага да отидеш до друго.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот nefertiti » 10 Окт 2016, 16:17

Местните са за нещо по-основно, което се купува много и свършва бързо. Иначе можеш да се натъкнеш и на залежала стока.
nefertiti

Мнениеот отчаяна » 10 Окт 2016, 17:25

Пазарувам откъдето ми е удобно в момента. Не се съобразявам дали е голям или малък магазин. Щом мога да открия каквото ми трябва, значи е ок.
отчаяна

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси