Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот pavleta » 11 Май 2016, 15:16

Ами децата на северните народи, за които сауната е част от ежедневието, предполагам, че рано-рано ги пъхат там :grin: . Попадали са ми пред погледа две различни становища - че за деца под 7 години е забранена сауната и за деца под 16 г. Също и за бременните.
pavleta

Мнениеот Локумът » 11 Май 2016, 15:34

Под 16 ми се вижда много, но под 7 разбирам. :) Виж за бременните мисля, че е разбираемо, заради кръвното, което им варира и факта, че в тях има малък човек, който му е още по-жега. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Lisandra » 11 Май 2016, 16:42

С това време, направо заприличахме на севера, не бих отказала сауна, да се загреят костите ми. :)
Lisandra

Мнениеот Kremiliya » 11 Май 2016, 17:06

Lisandra написа:С това време, направо заприличахме на севера, не бих отказала сауна, да се загреят костите ми. :)

Нали! Което ме навежда на мисълта, дали сауната е удачна за лятото?!
Аватар
Kremiliya

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот Lisandra » 11 Май 2016, 17:19

Lollipop написа:
Neven498 написа:
Neven498 написа:Аз така и не успях да спечеля нищо преди от онези игрите, ама продължавам да си дебна за нови :). За сега няма, но ако има Георги-вци и Герганки- това ще им е интересно https://web.facebook.com/58020778868967 ... =3&theater за тях утре има 20% отстъпки

За съжаление не е за месеца.

Имам въпросче, масажите на стъпала помагат ли на дюстабанлии по някакъв начин?

ОФ, такова ли имаш, и на мен преди няколко дни ми казаха, че страдам от плоско стъпало и за това имам проблеми с крака. Та, ей така да направя един оффтопик, стелки ползваш ли? :)

Не разчитай само на стелки, както казва klara, масажът е задължителен!
Lisandra

Мнениеот pravilno » 12 Май 2016, 09:57

Стелките също могат да облекчат положението, но трябва да са специално за крака, под който се слагат. Специалист трябва да измери какви са измененията на ходилото и по тях се изработват точните стелки. Ако се ползват каквито и да са и неподходящи за съответния крак, даже могат да влошат нещата.
pravilno

Мнениеот pravilno » 12 Май 2016, 10:03

Трябва да си мазохист, за да отидеш на сауна, когато навън е 40 градуса според мен! :shock: Зимата с удоволствие бих се пъхнала :grin: .
pravilno

Мнениеот qwerryyy » 12 Май 2016, 16:21

Kremiliya написа:
Lisandra написа:С това време, направо заприличахме на севера, не бих отказала сауна, да се загреят костите ми. :)

Нали! Което ме навежда на мисълта, дали сауната е удачна за лятото?!

Не мисля, че е проблем. Има някои правила, разбира се. Не бива да стоиш повече от 20 минути. Хубаво е преди сауната да си вземеш по-хладен душ, но в никакъв случай студен, а след нея можеш дълго време да се насладиш на банята, защото така или иначе и кожата ти, освен ти самата ще си жадна и е хубаво да се използва задължително лосион :)Това в като цяло! :) аз вече започнах да ходя целогодишно, спряха ми чуденките, чувствам се страхотно :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Pacienti » 12 Май 2016, 16:46

Момичета, скоро имаме годишнина с мтжът ми, та се зачудих дали да не се поглезим в някое SPA. Какво мислите по въпроса, идеята добра ли е?
Ако може и някой мъж да изкаже мнение. :roll:
Pacienti

Мнениеот miron » 12 Май 2016, 16:48

Масажът до колко ще подпомогне и той сигурно трябва да е многоо на често, че да има ефект от него, стелките не са ли по-сигурни?!
miron

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми