Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
13 Май 2016, 09:56
klara написа:Помагат, даже масажът е задължителна част в профилактиката срещу плоското стъпало при децата заедно с ходенето бос. При възрастните облекчава напрежението и болките и въздейства на мускулите. Има и специализирани упражнения за ходилата.
такива масажи само ако страдаш от плоско стъпало ли? не може ли и само ако те болят от много ходене?
13 Май 2016, 10:02
qwerryyy написа:Kremiliya написа:Lisandra написа:С това време, направо заприличахме на севера, не бих отказала сауна, да се загреят костите ми. :)
Нали! Което ме навежда на мисълта, дали сауната е удачна за лятото?!
Не мисля, че е проблем. Има някои правила, разбира се. Не бива да стоиш повече от 20 минути. Хубаво е преди сауната да си вземеш по-хладен душ, но в никакъв случай студен, а след нея можеш дълго време да се насладиш на банята, защото така или иначе и кожата ти, освен ти самата ще си жадна и е хубаво да се използва задължително лосион :)Това в като цяло! :) аз вече започнах да ходя целогодишно, спряха ми чуденките, чувствам се страхотно :)
А как има хора дето стоят и по час в сауната?
13 Май 2016, 11:26
Монче, това се отнася за лятото, не за зимата :)
13 Май 2016, 13:36
Сигурно в горещите летни дни не бих отишла на сауна, но в момента ми изглеждат като мираж. Не знам какво му става на това време, но от 10ти април е направо ужасно.
13 Май 2016, 13:57
После ще търсим по-прохладничко, но ще се печем като гущерчета

. Да не би пък както е тръгнало, да изкараме едно дъждовно лято? Синоптиците какво казват?
13 Май 2016, 14:20
Сигурно все пак е много голям кеф, когато излезеш от горещата сауна да чувстваш, че тези 38 градуса навън са доста прохладни.
14 Май 2016, 09:52
монче, за всичко може. масаж ли е, не му отказвай :)
14 Май 2016, 10:50
Pacienti написа:Момичета, скоро имаме годишнина с мтжът ми, та се зачудих дали да не се поглезим в някое SPA. Какво мислите по въпроса, идеята добра ли е?
Ако може и някой мъж да изкаже мнение.

Не съм мъж, но ще се изкажа. Моят мъж не би отишъл на спа. Самата идея, че ще се събличам там пред толкова хора, че ще го мажат с разни неща, ч ще му правят различни масажи, да се кисне по джакузита и подобни изобщо не му е в стила. Ако мъжът ти не се притеснява, доставят му удоволствие подобни неща, със сигурност ще му хареса едно спа! :)
16 Май 2016, 10:32
Mon_ton аз бях с приятеля ми на спа за Свети Валентин, по негова инициатива и моя празнична изненада, и си изкарахме много добре. Сигурно си зависи от мястото, но ние бяхме в много уютна обстановка, нямаше ги наоколо "толковата хора" и усещането си беше доста изискано и романтично.
Pacienti, за мен идеята е добра.
16 Май 2016, 11:07
И мъжете се наслаждават и харесват такива изненади. Само им трябва малко време да се поотпуснат и после даже не можеш да ги измъкнеш

. Като идея много ми харесва и винаги е приятно да сте двамата на такова място, поне за мен.