Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот m0n4eto » 13 Май 2016, 09:56

klara написа:Помагат, даже масажът е задължителна част в профилактиката срещу плоското стъпало при децата заедно с ходенето бос. При възрастните облекчава напрежението и болките и въздейства на мускулите. Има и специализирани упражнения за ходилата.

такива масажи само ако страдаш от плоско стъпало ли? не може ли и само ако те болят от много ходене?
Аватар
m0n4eto

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот m0n4eto » 13 Май 2016, 10:02

qwerryyy написа:
Kremiliya написа:
Lisandra написа:С това време, направо заприличахме на севера, не бих отказала сауна, да се загреят костите ми. :)

Нали! Което ме навежда на мисълта, дали сауната е удачна за лятото?!

Не мисля, че е проблем. Има някои правила, разбира се. Не бива да стоиш повече от 20 минути. Хубаво е преди сауната да си вземеш по-хладен душ, но в никакъв случай студен, а след нея можеш дълго време да се насладиш на банята, защото така или иначе и кожата ти, освен ти самата ще си жадна и е хубаво да се използва задължително лосион :)Това в като цяло! :) аз вече започнах да ходя целогодишно, спряха ми чуденките, чувствам се страхотно :)

А как има хора дето стоят и по час в сауната?
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Anka » 13 Май 2016, 11:26

Монче, това се отнася за лятото, не за зимата :)
Аватар
Anka

Мнениеот Lisandra » 13 Май 2016, 13:36

Сигурно в горещите летни дни не бих отишла на сауна, но в момента ми изглеждат като мираж. Не знам какво му става на това време, но от 10ти април е направо ужасно. :evil:
Lisandra

Мнениеот penelopa » 13 Май 2016, 13:57

После ще търсим по-прохладничко, но ще се печем като гущерчета :lol: . Да не би пък както е тръгнало, да изкараме едно дъждовно лято? Синоптиците какво казват?
penelopa

Мнениеот Lisica » 13 Май 2016, 14:20

Сигурно все пак е много голям кеф, когато излезеш от горещата сауна да чувстваш, че тези 38 градуса навън са доста прохладни. :lol:
Аватар
Lisica

Мнениеот annamaria » 14 Май 2016, 09:52

монче, за всичко може. масаж ли е, не му отказвай :)
annamaria

Мнениеот Mon_ton » 14 Май 2016, 10:50

Pacienti написа:Момичета, скоро имаме годишнина с мтжът ми, та се зачудих дали да не се поглезим в някое SPA. Какво мислите по въпроса, идеята добра ли е?
Ако може и някой мъж да изкаже мнение. :roll:

Не съм мъж, но ще се изкажа. Моят мъж не би отишъл на спа. Самата идея, че ще се събличам там пред толкова хора, че ще го мажат с разни неща, ч ще му правят различни масажи, да се кисне по джакузита и подобни изобщо не му е в стила. Ако мъжът ти не се притеснява, доставят му удоволствие подобни неща, със сигурност ще му хареса едно спа! :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот nefertiti » 16 Май 2016, 10:32

Mon_ton аз бях с приятеля ми на спа за Свети Валентин, по негова инициатива и моя празнична изненада, и си изкарахме много добре. Сигурно си зависи от мястото, но ние бяхме в много уютна обстановка, нямаше ги наоколо "толковата хора" и усещането си беше доста изискано и романтично.

Pacienti, за мен идеята е добра.
nefertiti

Мнениеот mamina » 16 Май 2016, 11:07

И мъжете се наслаждават и харесват такива изненади. Само им трябва малко време да се поотпуснат и после даже не можеш да ги измъкнеш :lol: . Като идея много ми харесва и винаги е приятно да сте двамата на такова място, поне за мен. :wink:
mamina

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми