Как да спя по-малко? Имали ли сте проблеми с прекаляването със съня?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Как да спя по-малко? Имали ли сте проблеми с прекаляването със съня?

Мнениеот penelopa » 21 Мар 2016, 11:23

И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.
penelopa

Мнениеот renetka » 22 Мар 2016, 11:30

penelopa написа:И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.

Нощния сън не е еднакъв по качество за организма с дневния. Нощно време се активизират други хормони
renetka

Мнениеот Elica » 23 Мар 2016, 15:25

renetka написа:
penelopa написа:И прекаляването със сън не е полезно. Забелязала съм, че ако легна да спя в необичаен час, после не се чувствам добре и ме боли глава.

Нощния сън не е еднакъв по качество за организма с дневния. Нощно време се активизират други хормони

Но ако спиш от 9 до 7ч. не е ли прекалено?! Дори и да е нощем?
Аватар
Elica

Мнениеот pavleta » 24 Мар 2016, 10:45

Elica написа:
renetka написа:

Но ако спиш от 9 до 7ч. не е ли прекалено?! Дори и да е нощем?

По-добре така, отколкото през деня да спиш или да не си доспиваш. Малко трудно да си легнеш в 9, трябва или да тие супер зле, или да си страшно уморен, което се предполага, че не е всеки ден това състояние.
pavleta

Мнениеот Neven498 » 24 Мар 2016, 13:36

Май няма такова нещо като вредно спане. Освен , че може да е за сметка на несвършена работа :) . От друга страна, ако наистина спиш много и продължава да ти се спи, може да е признак за заболяване.
Аватар
Neven498

Мнениеот Pipilota » 24 Мар 2016, 17:11

Винаги съм обичала да спя и мога да си легна и да заспя по всяко време. Не се чувствам сънлива или уморена. Е има такива дни, но в повечето случаи си е по-скоро мързел. :mrgreen: Но спокойно мога да си спя и по 10 часа на денонощие, но е загуба на време. Отгоре на всичкото, знаете, че колкото повече спите, толкова повече ви се спи, трябва сами да си регулираме биологичния часовник. :wink:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот mamina » 25 Мар 2016, 11:43

Pipilota написа:Винаги съм обичала да спя и мога да си легна и да заспя по всяко време. Не се чувствам сънлива или уморена. Е има такива дни, но в повечето случаи си е по-скоро мързел. :mrgreen: Но спокойно мога да си спя и по 10 часа на денонощие, но е загуба на време. Отгоре на всичкото, знаете, че колкото повече спите, толкова повече ви се спи, трябва сами да си регулираме биологичния часовник. :wink:

Вярно е :grin: , в почивните дни, ако някой ме остави да спя до по-късно, едва отварям очите и се измъквам от леглото. Имам чувството, че все едно някой ме е упоил :grin: .
mamina

Мнениеот annamaria » 25 Апр 2016, 14:36

при хората, които спортуват редовно този момент май отсъства. имат по-равномерен поток на енергия.
annamaria

Мнениеот penelopa » 27 Апр 2016, 12:40

annamaria написа:при хората, които спортуват редовно този момент май отсъства. имат по-равномерен поток на енергия.

Е, спортуващите стават рано, правят си програмата, винаги са в тонус :lol: . Няма при тях спане следобяд или до късно.
penelopa

Мнениеот annamaria » 17 Май 2016, 11:32

е, не е задължително да стават рано, спортува се по всяко време :)
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми