Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот tihiq » 09 Май 2016, 14:54

Здравейте д-р Тодева от доста време немога да си отговоря на един въпрос ... ако да речем във една двойка мъжът е хив позитивен а жената здрава така наречената (дискондартна двойка или както се нарича там ) е забременяла от позитивния мъж то какъв би бил статута на бебето и майката при теста за хив в 6 тия месец който се прави задължително на всички родилки ? говоря ако не се правят процедури на спермата на мъжът и не се опложда инвитро Благодаря ви предварително за отговора!!! Поздрави!!!
tihiq

Мнениеот georgi12345 » 20 Май 2016, 23:03

Здравейте, от известно време имам проблем. По пениса ми излизат пъпчици. Ходих на специалист по кожни и венерически и ми каза,че е някакво замърсяване. Изписа ми крем, с който да се мажа, но пъпчиците продължават да излизат на периоди.
georgi12345

Мнениеот rootkit » 22 Май 2016, 09:27

От известно време ми се появяват кръгли петна по крака, ръце, тялото. Понякога излиза само едно, друг
път са на групи. Червеното изчезва в рамките на 4-5 часа, но понякога
остават следи (първите две снимки) на мястото, които се задържат със
седмици (ако е в областта на китките или горната част на ходилото), но
обикновено изчезват напълно.

Според дерматолог ме лази нещо, към
което съм алергичен. Проблема е, че понякога излизат и през деня, а аз
не усещам нищо да ме е лазило/хапало.

Не сърбят, не болят. Просто си седят там.

Прилагам и линк.

http://imgur.com/a/foRSl

Бях се уплашил да не е сифилис, тъй като имах рисков контакт преди година, но имам 2 отрицателни изследвания от тогава до сега (последното преди няколко дни в КАБКИС, където ми взеха кръв от пръста).
rootkit

Мнениеот lolipoop » 06 Юни 2016, 13:45

Здравейте! Пиша ви с надежда да ме успокоите, че съм направила всичко, каквото е нужно. Имах инцидент със счупена чаша. Барман -сервитьор съм. Порязах се на чаша, на която ми се стори, че има кръв. Месец след инцидента си направих тестове за ХИВ и хепатит С. след три месеца отново си направих тестове, всичките са отрицателни. За ХИВ си направих и след 6 месеца, отново е отрицателен. Но четох някъде, че понякога могат да бъдат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Имам Синдром на Жилбер и се притеснявам дали всичко е на ред. Тестовете си правих в клинични лаборатории на Биомед. Имам ли основания за притеснения или не. Предварително Ви благодаря за отговора.
lolipoop

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Юни 2016, 12:40

tihiq написа:Здравейте д-р Тодева от доста време немога да си отговоря на един въпрос ... ако да речем във една двойка мъжът е хив позитивен а жената здрава така наречената (дискондартна двойка или както се нарича там ) е забременяла от позитивния мъж то какъв би бил статута на бебето и майката при теста за хив в 6 тия месец който се прави задължително на всички родилки ? говоря ако не се правят процедури на спермата на мъжът и не се опложда инвитро Благодаря ви предварително за отговора!!! Поздрави!!!

Здравейте!

За съжаление не мога да Ви дам конкретни отговори, защото информцията което споделяте е недостатъчна и противоречива. Съветвам Ви да посетите лекар и да обясните добре какъв точно е случая, за да се направят необходимите изследвания!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Юни 2016, 12:46

georgi12345 написа:Здравейте, от известно време имам проблем. По пениса ми излизат пъпчици. Ходих на специалист по кожни и венерически и ми каза,че е някакво замърсяване. Изписа ми крем, с който да се мажа, но пъпчиците продължават да излизат на периоди.

Здравейте!

Съветвам Ви да направите контролен преглед при специалиста, който сте посетил!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Юни 2016, 10:29

rootkit написа:От известно време ми се появяват кръгли петна по крака, ръце, тялото. Понякога излиза само едно, друг
път са на групи. Червеното изчезва в рамките на 4-5 часа, но понякога
остават следи (първите две снимки) на мястото, които се задържат със
седмици (ако е в областта на китките или горната част на ходилото), но
обикновено изчезват напълно.

Според дерматолог ме лази нещо, към
което съм алергичен. Проблема е, че понякога излизат и през деня, а аз
не усещам нищо да ме е лазило/хапало.

Не сърбят, не болят. Просто си седят там.

Прилагам и линк.

http://imgur.com/a/foRSl

Бях се уплашил да не е сифилис, тъй като имах рисков контакт преди година, но имам 2 отрицателни изследвания от тогава до сега (последното преди няколко дни в КАБКИС, където ми взеха кръв от пръста).

Здравейте!

Не мога да се ориентирам само от снимката! Възможно е обривите да са алергична реакция!
Извинявам се за забавянето на отговора!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Юни 2016, 10:33

lolipoop написа:Здравейте! Пиша ви с надежда да ме успокоите, че съм направила всичко, каквото е нужно. Имах инцидент със счупена чаша. Барман -сервитьор съм. Порязах се на чаша, на която ми се стори, че има кръв. Месец след инцидента си направих тестове за ХИВ и хепатит С. след три месеца отново си направих тестове, всичките са отрицателни. За ХИВ си направих и след 6 месеца, отново е отрицателен. Но четох някъде, че понякога могат да бъдат фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Имам Синдром на Жилбер и се притеснявам дали всичко е на ред. Тестовете си правих в клинични лаборатории на Биомед. Имам ли основания за притеснения или не. Предварително Ви благодаря за отговора.

Здравейте!

Смятам, че сте направила необходимото!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот todormm » 13 Юни 2016, 22:04

Здравейте, от известно време ми се появиха нещо като мехурчета или брадавички по ствола на пениса. Не мога да определя точно какво са. Прикачвам снимка за яснота. Моля за мнение, много се притеснявам. Не съм правил секс без презерватив повече от година, включително и орален секс. Хигиената ми е на високо ниво.

http://www.img-share.eu/f/images/212/WP ... sredna.jpg
todormm

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юни 2016, 10:22

todormm написа:Здравейте, от известно време ми се появиха нещо като мехурчета или брадавички по ствола на пениса. Не мога да определя точно какво са. Прикачвам снимка за яснота. Моля за мнение, много се притеснявам. Не съм правил секс без презерватив повече от година, включително и орален секс. Хигиената ми е на високо ниво.

http://www.img-share.eu/f/images/212/WP ... sredna.jpg

Здравейте!

Съветвам Ви да посетите дерматолог, защото имате брадавици и трябва да се лекуват!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести