Каква е любимата ви закуска за уикенда?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Каква е любимата ви закуска за уикенда?

Мнениеот Rali_hr » 02 Юни 2016, 16:57

Gorica23 написа:Уикенда, закуските ни са смесица между закуска и обяд заради по-късния час и са доста изобилни.
Много държа на хубавия хляб, маслото, млякото и задължително няколко вида сирена, като аз наблягам на брито, а половинката е любител на синьото и шунката.
Всичко това е гарнирано с нарязани домати и краставици, сега е сезона на ягодите и огромни количества кафе. Масата не я вдигаме веднага, а си похапваме периодично, ако сме вкъщи си пускаме филм и се наслаждаваме дълго на закуската... :oops:

Оо, звучи страхотно! И аз обичам такива закуски, но с две деца не ми се получава бавното и разточително хапване, особено на такива вкусни неща. :) Завиждам ви да знаеш! :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот ramimni » 02 Юни 2016, 17:13

Звучи много идилично и добре :smile: . Но обикновено като слея закуската с обяда и после обядът може вече да е станал вечеря :grin: . Намалявам яденетата така.
ramimni

Мнениеот Lisandra » 03 Юни 2016, 16:25

Ние сме по-скромни, ограничаваме се с пържени филии или принцеси с кашкавал и шунка поръсени със чубрица.
Любителите на изобилните закуски, могат да посетят Пикадили, има дни на Баварската кухня, и ние смятаме да се възползваме, предимно от хубавата бира:
https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia/?fref=ts
Lisandra

Мнениеот kauda » 03 Юни 2016, 16:53

Обичам хубавите промоции, но нямаме пикадили. Напоследък у нас хапваме често палачинки, обилно с кашкавал и шунка, много се харесват и бързо свършват :) Всички гарнирано с хубав зеленчуков или плодов сок :)
Аватар
kauda

Мнениеот roksana » 06 Юни 2016, 11:34

Близо до нас правят чудесни закуски и често събота отивам и купувам бейкър, кашкавалка или рогчета. С кисело мляко или боза като прибавим и става супер.
roksana

Мнениеот Elica » 24 Юни 2016, 14:05

roksana написа:Близо до нас правят чудесни закуски и често събота отивам и купувам бейкър, кашкавалка или рогчета. С кисело мляко или боза като прибавим и става супер.

Абсолютно идеално, жалко само, че много далеч от здравословното хранене. :( Но е много вкусно, аз често си хапвам форнети. :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Юни 2016, 16:51

Аз съм си харесала едни кашкавалки за утре, но иначе уикенда напоследък ми минава без закуска, направо обяда към 14ч. :) Но ако мога да избирам, бих се радвала на нещо адски гига мега вкусно, но в тая жега даже не мога да го измисля. :(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот viking » 24 Юни 2016, 16:58

Утре ще правя палачинки, че съм обещала на домочадието :grin: . Много рядко ги правя, че нямам търпение, и всеки път е малък празник, когато са на масата. Иначе често правя банички.
viking

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети