Имате ли си правила за възпитание?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Занимания за деца през първите 7г. и в предучилищна възраст

Мнениеот Rali_hr » 13 Апр 2016, 15:23

Хубава тема, На мен ми харесват много лабиринтите, така че се надявам да се съберат няколко тук, които да си открадна. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Rali_hr » 13 Апр 2016, 15:29

maze-find-tricycle.jpg.jpg
maze-find-tricycle.jpg.jpg (70.73 KiB) Прегледано 1915 пъти

Mazes-for-Kids-02-1200.png
Mazes-for-Kids-02-1200.png (163.17 KiB) Прегледано 1915 пъти

Два лабиринта, които са много любими на сина ми, особено тоя с костенурката. :lol: Не знам колко пъти го е правил и всеки път ползва различна техника хаха ;) не че съм наясно как може по различни начини да решиш лабиринт.. :lol:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Апр 2016, 10:09

Рали и на мен ми хареса тоя с костенурката, но не мога да си обясня, може ли да се минава по крайната обиколна линия или не? :lol: :lol: :lol:

И понеже наближава Великден малко идеи, Които може да направите с мъниците и да зарадвате роднините. :) (оразмерявам снимките, защото нямат нужда от принтиране)

chiken.jpg
chiken.jpg (56.21 KiB) Прегледано 1657 пъти

Easter-Crafts-for-Kids-7.jpg
Easter-Crafts-for-Kids-7.jpg (32.17 KiB) Прегледано 1657 пъти

egg.jpg
egg.jpg (47.92 KiB) Прегледано 1657 пъти
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот iwoni » 14 Апр 2016, 10:49

Сещам се, че детето ми много обичаше да открива разликите в две картинки :grin: . Винаги му ги оставях тези задачки като си купувах вестници, в които имаше подобни занимавки.
iwoni

Мнениеот Snejna » 14 Апр 2016, 12:33

Между другото имаше и едни със сенки, ако някой се сеща :) които бяха много интересни също
Аватар
Snejna

Мнениеот mamina » 14 Апр 2016, 13:38

На нас любимо занимание ни беше вечер да си правим с ръцете фигури на стената със светлосенки :grin: . Някой път такива нелепици се получаваха, че се пукахме от смях.
mamina

Re: Как да възпитаваме децата си - с наказания или с награждаване?

Мнениеот fawla » 08 Юни 2016, 16:52

Не знам каква е тая интелигентност на родителите, но много често се оказва така, че децата по никакъв начин не получават поощрение за добре свършената си работа, но когато сбъркат биват навиквани доста добре, за да го запомнят.
Аватар
fawla

Мнениеот lini_leni » 15 Юни 2016, 12:31

Майките и бащите ни бяха от този тип родители :smile: . Скъпи на похвалите, но като сгазиш лука, не се пропускаше навикването, а може и нашляпване да има. Поне моите бяха така. Сега майките четат много повече книги на тази тематика ми се струва.
lini_leni

Мнениеот Ваня Стойчева » 15 Юни 2016, 12:56

lini_leni написа:Майките и бащите ни бяха от този тип родители :smile: . Скъпи на похвалите, но като сгазиш лука, не се пропускаше навикването, а може и нашляпване да има. Поне моите бяха така. Сега майките четат много повече книги на тази тематика ми се струва.

О, на времето да те бият си беше в реда на нещата. :) Сега не е част от възпитанието, е случва се, но рядко, докато преди си беше напълно нормално, да набият дете и то зверски, ако сгафи нещо. Обаче похвала - никаква..
Аватар
Ваня Стойчева

Имате ли си правила за възпитание?

Мнениеот Mon_ton » 11 Ное 2016, 16:24

Имам чувството, че не се справям с малката, въпреки че още е бебе ми се качва на главата буквално. Постоянно има капризи, удря, хвърля, за нея думичката Не не означава нищо. От друга страна виждам съвсем друго дете , на същата възраст, което сякаш е гений, в сравнение с нея. Споделя играчките си, разбира когато му кажат нещо, реагира напълно адекватно, а моята е като абориген, в сравнение с него. :cussingblack:
Как възпитавате вие децата си?! Всички говорят за първите 7, някои и за първите 3, а ние сме на 1,5 и определено ако гоним 3-ката сме изостанали. Имате ли някакви собствени правила за възпитание, които следвате и това ви помага да изградите по-уверени, смели, умни деца, които реагират правилно, проявяват разбиране и все пак остават мислещи? :?:
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети