Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

30 Юни 2015, 06:22

Една част от тези принципи на психолозитене ги разбирам аз, затова си ги преиначавам през моята призма и така по ми се получават нещата.Не мога да взема нещо на готово и да кажа - е това вече действа

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

13 Юли 2015, 16:56

Pipilota написа:Една част от тези принципи на психолозитене ги разбирам аз, затова си ги преиначавам през моята призма и така по ми се получават нещата.Не мога да взема нещо на готово и да кажа - е това вече действа

Нали! Сега меторът на Монтесори е някакъв абсолютен хит, но на мен не ми се вижда като най-добрия начин за учение и възпитание на децата, но всеки си намира начина.

Re: Как да възпитаваме децата си - с наказания или с награждаване?

18 Юли 2015, 14:58

S_Milenska написа:Само с добро хора, лошото влошава нещата повече, трябва да се споразумяваме с децата си :)

Но малко строгост понякога е от значение! Напоследък се убеждавам, че колкото по-добра съм с малките, толко повече ми се качват на главата. Не знам пък ако бяхме почитатели на Монтесори сигурно досега да бяха боядисали телевизора с маркери! :mrgreen:

20 Юли 2015, 11:31

Pipilota написа:
S_Milenska написа:Само с добро хора, лошото влошава нещата повече, трябва да се споразумяваме с децата си :)

Но малко строгост понякога е от значение! Напоследък се убеждавам, че колкото по-добра съм с малките, толко повече ми се качват на главата. Не знам пък ако бяхме почитатели на Монтесори сигурно досега да бяха боядисали телевизора с маркери! :mrgreen:

От добро до добро има разлика, трябва всичко с мярка добър, но справедлив :!:

20 Юли 2015, 13:03

Децата мисля, че обичат когато имат ясни норми които да спазват, така не се объркват кое е позволено и кое не. :)

21 Юли 2015, 12:06

Аз съм на мнение, че трябват наказания. Не може да не квалифицираш лошите постъпки, а само да награждаваш добрите, не ми се връзва сякаш :roll:

11 Ное 2015, 14:26

Kremiliya написа:Аз съм на мнение, че трябват наказания. Не може да не квалифицираш лошите постъпки, а само да награждаваш добрите, не ми се връзва сякаш :roll:

Едното не изключва другото, но общо взето в повечето случаи не забравяме да порицаем лошите, но не се сещаме да кажем браво за добрите и да поощрим, нали?

11 Ное 2015, 15:04

Децата винаги приемат положителното. :) Гледах скоро и един метод, който беше, вместо по тетрадката да се драска с червен химикал и да подчертава лошото, то с зелен да се огражда правилното. Така детето получава като пример верния отговор, без да се стресира от грешните червени.

12 Ное 2015, 17:08

Lollipop написа:
Kremiliya написа:Аз съм на мнение, че трябват наказания. Не може да не квалифицираш лошите постъпки, а само да награждаваш добрите, не ми се връзва сякаш :roll:

Едното не изключва другото, но общо взето в повечето случаи не забравяме да порицаем лошите, но не се сещаме да кажем браво за добрите и да поощрим, нали?

Наистина да, не прекалявам с хваленето, защото после се самозабравя.

12 Ное 2015, 17:51

Все пак е по-добре да се реагира положително, отколкото отрицателно на всяко нещо. Така е и с децата. Ако забравяме да ги хвалим, то те се учат, че ние само ги критикуваме.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9