Имате ли си правила за възпитание?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как възпитаваме децата си

Мнениеот Lollipop » 20 Ное 2014, 12:29

Не винаги е лесно да възпитаваме децата си,особено,когато са заобиколени от толкова невъзпитани мъници. Наистина търпението е много важно, с викове нищо не се постига.
Аватар
Lollipop

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

Мнениеот Mon_ton » 28 Ное 2014, 15:24

Да, прилагала съм такива методи, но лично дадени от мой приятел психолог, иначе по друг начин не съм се консултирала, но книгите по темата които споменавате са супер полезни, чела съм извадки от тях. :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

Как да възпитаваме децата си - с наказания или с награждаване?

Мнениеот Malina » 02 Дек 2014, 12:43

Напоследък все по-често чувам за някакъв метод, при който децата вместо да бъдат наказвани и навиквани от своите родители, защото не искат да направят нещо, те биват награждавани. :idea:
До колкото разбрах идеята е такава, че когато му кажете да си събере играчките, когато го направи да получи своята награда - било прегръдка, лепенка, ябълка, лепенка на дъска на стената, но да има такъв вид награда. :D :roll: Нещо от този род си го представям (тук на снимката идеята е друга, но поне да си представите за какво табло става въпрос) :mrgreen:
aaa.jpg
aaa.jpg (40.21 KiB) Прегледано 996 пъти

Вие как мислите, ако детето не иска да направи нещо, или за да го научите да си създаде правилния навик и вярното възпитание, какъв е правилният принцип? :?: Да му се обяснява, да получава награда насреща, както е с принципа с награждаването или точно обратното - като ще прави на инат нека да бъде наказано? :!: Вие как възпитавате детето си, как го научихте да си мие ръцете, да си прибира играчките, да върши своите задължения и как постъпвате, когато забрави да го направи? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Как да възпитаваме децата си - с наказания или с награждаване?

Мнениеот S_Milenska » 02 Дек 2014, 13:54

Наказвам! Какви са тези истории, да ми се качва на главата, а аз видиш ли да награждавам, какви са тези абсурди?! :shock:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 02 Дек 2014, 14:05

Идеята звучи много добре, но търпението ми е малко сякаш, разбирам, когато направи нещо да го поощриш,.. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2014, 16:08

Аз съм много гневна и бързо избухвам и после усещам, че съм направила грешка. Мисля, че е добра идеята да бъдат награждавани децата, когато направят нещо правилно, така ще се стремят и другият път да се справят добре. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Pipilota » 03 Дек 2014, 10:25

Аз си го награждавам детето! Мисля, че много добре постъпвам, много по-бързо и по-лесно се научи на правилните неща, отколкото с караници и кавги!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Malina » 03 Дек 2014, 17:05

аз също мисля, че това е по-добрият вариант. Мисля, че е като на принципа и с нас самите, ние като искат от нас да си вършим добре и съвестно работата и задълженията получаваме насреща заплата, трябва и децата да получават нещо за стимул :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lollipop » 04 Дек 2014, 12:43

Награждаването звучи супер, но това е за родители с железни нерви! Повечето такива препоръки ми се виждат само като на хартия, никой не ги спазва, но ако питаме някой - ще каже, че точно такъв е метода му на възпитание, нали, защото е най-добрият и най-хуманния :roll:
Аватар
Lollipop

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

Мнениеот Elica » 10 Дек 2014, 15:43

Хубаво е да се вслушваме в различни съвети! :)
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети