Имате ли си правила за възпитание?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

Мнениеот Kremiliya » 11 Дек 2014, 15:31

Сега това правя, защото имам проблеми, до скоро не ми беше хрумвало. Искам да ви кажа, че тези хора наистина си разбират от работата, не ги подценявайте ;)
Аватар
Kremiliya

Re: При възпитанието на детето си, използвали ли сте принципи на педагози и психолози?

Мнениеот Harmony » 11 Дек 2014, 16:13

Разбира се, че е добре да се консултираме, най-малкото по този начин ще имаме няколко гледни точки по един въпрос, което е от изключителна важност при възпитанието на децата, според мен :idea:
Аватар
Harmony

Мнениеот Anka » 11 Дек 2014, 16:26

майка ми все пита разни специалисти за брат ми, чак прекалява, мен как ме е отгледала без да се допитва постоянно до интернет консултации :)
Аватар
Anka

Мнениеот Pipilota » 12 Дек 2014, 10:03

Точно професионални съвети не съм вземала, но имам двама приятели, които са доста известни и добри психолози, с тях съм говорила, ако нещо ме е тревожило в държанието на детето ми и те са се срещали с него и така ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2014, 11:21

Неее, възпитавам така, както за намеря за добре и както на мен ми харесва. Никой не може да знае по-добре от мен какво е полезно за детето ми и какво не. 8-)
Аватар
Lollipop

Re: Как да възпитаваме децата си - с наказания или с награждаване?

Мнениеот Pipilota » 13 Дек 2014, 10:30

Lollipop написа:Награждаването звучи супер, но това е за родители с железни нерви! Повечето такива препоръки ми се виждат само като на хартия, никой не ги спазва, но ако питаме някой - ще каже, че точно такъв е метода му на възпитание, нали, защото е най-добрият и най-хуманния :roll:

Има истина, че сме склонни да излъжем, когато става въпрос за възпитанието, уж знаем кое е правилно, а не го прилагаме на практика. Аз в началото бях много лоша майка, с времето обаче мисля, че вече съм страхотна. Сега като се замисля да крещиш на 1 годишно дете не е никак логично, ама на - питайте ме. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 13 Дек 2014, 15:04

Майка ми четеше разни книги и ги прилагаше върху мен, някои неща сега като се замисля действаха, разбирахме се много добре :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Mon_ton » 13 Дек 2014, 16:04

Мисля си, че е по-добре да ги награждаваме, а не да ги наказваме, всеки се радва повече да бъде награден за доброто и се стреми повече към него, отколкото обратно.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Pipilota » 15 Дек 2014, 10:52

Mon_ton написа:Мисля си, че е по-добре да ги награждаваме, а не да ги наказваме, всеки се радва повече да бъде награден за доброто и се стреми повече към него, отколкото обратно.

така е, трябва да се чувстват поласкани и специални децата така с радост откликват на доброто, което искаме от тях. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 15 Дек 2014, 14:17

Само с добро хора, лошото влошава нещата повече, трябва да се споразумяваме с децата си :)
Аватар
S_Milenska

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети