Детската градина - как да помогнем на детето да се адаптира

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: На детска градина или вкъщи – къде е по-добре?

Мнениеот pravilno » 08 Фев 2016, 11:56

Ваня Стойчева написа:Не знам дали детето, ако не ходи на градина няма да боледува.. А като тръгне после на училище нали пак ще се сблъсква с вируси, с които имунитета му ще трябва да се бори и да се изгражда тогава. Сега и училището ли да откажем?

Даже ако боледува в училище повече, ще му е трудно да наваксва с уроците, а в градината не изпуска кой знае какво. По-добре като малко да си мине през дежурните болести, че като голямо зорът е по-голям :grin:
pravilno

Re: Има ли ваканции в детската градина и предучилищната?

Мнениеот mimeto90 » 03 Май 2016, 16:57

Детските градини признават само официалните празници :grin: . Тогава почиват, а пък и защо са им ваканции, не са толкова натоварени с учебни материали? Щом са там, значи няма кой да се грижи за тях, през ваканциите кой ще ги гледа мама и тати като са на работа?
mimeto90

Re: Оставяли ли сте децата си в дежурна детска градина?

Мнениеот dejavu » 25 Май 2016, 17:05

През лятото няма друг начин, щом работят майката и бащата и бабите. Ходи на градина, после като някой излезе отпуска не ходи и така някак си се комбинират нещата. Добре, че има градина поне до юни-юли, че ужасът ще е пълен!
dejavu

Мнениеот Pipilota » 26 Май 2016, 10:13

за първи път чувам за дежурна детска градина, какво е това? Частна занималня, или детска градина?!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот pravilno » 26 Май 2016, 10:38

Не е ли през лятото от общината определят коя градина ще работи и децата, чиито родители не могат да ги гледат, защото са на работа, ги пращат там в сборни групи?
pravilno

Мнениеот Snejna » 26 Май 2016, 12:53

Вече няма градина, която да не работи през лятото, девойки. :) отдавна няма такива градини, и не общината решава, а всяка градина преценя, дали и колко групи ще има. Родителите през май попълват декларация, в която пишат, кога детето им ще бъде на градина и кога не за лятото, ако имат планирана почивка. На този принцип, ако нмого от децата ги няма през целия август, могат да я затворят, но не се случва и градина има целогодишно, освен ако не излезе в ремонт градината. Такова понятие, като дежурна градина не съществува, поне не и към днешна дата. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот penelopa » 26 Май 2016, 14:23

Градините са на подчинение на общинската администрация и след допитване до родителите, проведено от детските градини, кметът на съответното населено място издава заповед коя да работи или не, като се взима предвид желанието на родителите. Ако няма достатъчно деца, една градина или две поемат всичките. Така е поне в наше "село" :lol: . В по-големите градове предполагам, че в съответните квартали работят повече градини.
penelopa

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Май 2016, 15:10

Изобщо не съм чула в нашето село да има дежурни градини. Ако градината е затворена никой не ходи на градина, няма такива да се местят по другите градини.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот klara » 27 Май 2016, 11:12

Голямото ми дете като беше малко лятото съм го пращала до юни месец. Имаше градина, която да поеме децата и юли, през август почиваха всички градини. Вярно е, че съм имала на разположение баба и дядо, които го гледаха, пък и с баща му се сменяхме. Работата ми позволяваше тогава да съм по-свободна, а той беше на смени. Тъй че все се намираше начин. Никак не ги харесвах тия сборни групи, имах чувството, че тогава най-често боледуваше.
klara

Re: ДЕТСКАТА ГРАДИНА - КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕТО ДА СЕ АДАПТИРА

Мнениеот Pipilota » 13 Юни 2016, 12:11

Lili_pili написа:Според мен трябва направо закарвате детето на градина и го оставяте за цял ден, това адаптиране за по 2 часа само ги обърква, то трябва да си знае, че ще е там целия ден.

Е, хубаво е да има период, в който да свиква, но е добре ад е по-кратък. Има някои, които мотаят родителите си с месеци, а госпожите нямат нищо против да се отърват от грижите поне по още едно дете...
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети