Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: ДЕТСКАТА ГРАДИНА - КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕТО ДА СЕ АДАПТИРА

27 Фев 2015, 12:03

Според мен трябва направо закарвате детето на градина и го оставяте за цял ден, това адаптиране за по 2 часа само ги обърква, то трябва да си знае, че ще е там целия ден.

Re: Има ли ваканции в детската градина и предучилищната?

02 Апр 2015, 16:54

Няма ваканции, за нещастие, но в детските градини са по-склонни :) В предучилищната в училищата със сигурност излизат във ваканции заедно с учениците, то просто няма да има кой да ги обслужва и гледа през останалото време.

02 Апр 2015, 17:04

Мисля, че в предучилищната в училищата има, но в детските градини няма ваканции, но там режимът не е толкова строг.

03 Апр 2015, 08:53

Anka написа:О, да много е гадно, детето може да отсъства само 10 дена от градина, което е отвратително, та ако се успи 10 дена и айде.. изгърмели детските, то главно в тях е причината де.

Това е гадно, но пък лекарите винаги биха дали извинителна бележка, особено пък за детската градина без проблем. :)

Re: На детска градина или вкъщи – къде е по-добре?

08 Дек 2015, 12:10

Rali_hr написа:И двете ми деца са ходили на детска градина, имат приятели, имат контакти, имат личен живот. Това са неща, които няма как да се постигнат вкъщи. Имам познато дете, което не ходеше на детска градина, сега е в 1 клас и няма приятели, не знае как да се държи с връстниците си, винаги е било самотно дете, стоеше настрана и с родителите си, не се научи да играе и да се забавлява за възрастта си.

Аз също познавам такова дете. По-скоро се виждахме с него по рожденни дни на общо приятелче. Докато останалите деца играеха, забавляваха се и не спираха да се търсят помежду си, то стоеше и говореше с родителите. Не че има нещо лошо да говори с големите, но на фона на 10 играещи деца с един куп играчки, нови и различни, да предпочетеш компанията на 7-8 майки ми се вижда абсурдно. Детето също не посещаваше детска градина! Така че ако искаме детето ни да има социален живот, да се учи да контактува с връстниците си, то трябва да ходи на градина. Ако искаме да е аутсайдер и да го наричаме много умно дете, нека си стои вкъщи с мама.

08 Дек 2015, 13:37

Според мен колкото по-дълго остана детето вкъщи, толкова по-добре. :) Ако може след 5 годишно да се пуска най-добрия избор. Винаги може да се среща с приятели извън градината.

09 Дек 2015, 14:52

S_Milenska написа:Според мен колкото по-дълго остана детето вкъщи, толкова по-добре. :) Ако може след 5 годишно да се пуска най-добрия избор. Винаги може да се среща с приятели извън градината.
На вас по-добре ви е да стоите вкъщи с майка си ли? :)

09 Дек 2015, 15:48

S_Milenska написа:Според мен колкото по-дълго остана детето вкъщи, толкова по-добре. :) Ако може след 5 годишно да се пуска най-добрия избор. Винаги може да се среща с приятели извън градината.

Моля ти се, помисли си пак :) Затова я има тази градина, плюсовете са много по-големи. Имам познати лекари, Джипита сиреч,срещат се често с болести, детето им едва завърши 1 клас от болести, защото те така си го държаха вкъщи, че да има имунитет. Изгражда се, когато този имунитет има с какво да се бори. Ако искате разглезено подобие на човек, гледайте си го у вас до 50 години.

09 Дек 2015, 17:02

rabotnata pchela написа:
Rali_hr написа:И двете ми деца са ходили на детска градина, имат приятели, имат контакти, имат личен живот. Това са неща, които няма как да се постигнат вкъщи. Имам познато дете, което не ходеше на детска градина, сега е в 1 клас и няма приятели, не знае как да се държи с връстниците си, винаги е било самотно дете, стоеше настрана и с родителите си, не се научи да играе и да се забавлява за възрастта си.

Аз също познавам такова дете. По-скоро се виждахме с него по рожденни дни на общо приятелче. Докато останалите деца играеха, забавляваха се и не спираха да се търсят помежду си, то стоеше и говореше с родителите. Не че има нещо лошо да говори с големите, но на фона на 10 играещи деца с един куп играчки, нови и различни, да предпочетеш компанията на 7-8 майки ми се вижда абсурдно. Детето също не посещаваше детска градина! Така че ако искаме детето ни да има социален живот, да се учи да контактува с връстниците си, то трябва да ходи на градина. Ако искаме да е аутсайдер и да го наричаме много умно дете, нека си стои вкъщи с мама.

Така е, пчела. А и колкото и да стои вкъщи и да излиза по паркове, обикновено децата на неговата възраст са по градини, остава му да се събира с бебета и постоянно да бъде навиквано " не прави така не виждаш ли, че е малко". А и наистина както казаха у дома да си стои, не е гаранция, че никога няма да се разболее. Всеки трябва да си изболедува някои неща.

09 Дек 2015, 17:25

Lollipop написа:

Моля ти се, помисли си пак :) Затова я има тази градина, плюсовете са много по-големи. Имам познати лекари, Джипита сиреч,срещат се често с болести, детето им едва завърши 1 клас от болести, защото те така си го държаха вкъщи, че да има имунитет. Изгражда се, когато този имунитет има с какво да се бори. Ако искате разглезено подобие на човек, гледайте си го у вас до 50 години.

Едва ли тук става въпрос за имунитет, а за това какво дава и какво взема градината, реално всеки тегли везните по своему, а относно имунитета, ако бъде отглеждано извън саксия, макар и у дома, то пак би го имало!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19