Детската градина - как да помогнем на детето да се адаптира

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: На детска градина или вкъщи – къде е по-добре?

Мнениеот Ivaylo » 25 Мар 2014, 15:55

SilviyA.. написа:Мисля, че е много по-добре детето да посещава детска градина. Освен вредните навици те придобиват и много полезни. Възпитателките постоянно работят с тях, имат различни занимания, игри, пеят песнички, а и се научават да бъдат самостоятелни. Това няма как да стане у дома, защото ти предполагам имаш и домакинска работа. Относно честите боледувания, решението е да се засили имунитета и да се консумира по здравословна храна, а не да се намалят социалните контакти.

Подкрепям, хубаво е да се намери идеалната среда. Но много важното е да имаме доверие в персонала на градината, не всички са отговорни до нужната степен. Децата без детска градина растат с много силно его, което не винаги е добре.
Аватар
Ivaylo

Оставяли ли сте децата си в дежурна детска градина?

Мнениеот lussy » 17 Апр 2014, 13:44

Тази година няма кой да гледа малката, затова реших да я запиша в дежурна детска градина! Малко се опасявам от това, тъй като тези сборни групи, които се оформят не зная как ще повлияят на детето и психически, и физически, надявам се поне здрава да я запазя!

А и в дежурна детска градина с 25 - 30 калпазани в сборна група, с по-големи и по-малки деца, ме е страх да си помисля за отношенията им един към друг! :o Уж учителките гледат и ги пазят, но не можеш да бъдеш до всяко едно! :!:
До сега записвали ли сте децата си в дежурна детска градина и с какви впечатления сте останали :? , децата какво отношение имаха към това?
lussy

Re: Оставяли ли сте децата си в дежурна детска градина?

Мнениеот M.Tasheva » 17 Апр 2014, 13:49

Пълен хаос е в тези дежурни детски градини, направо ми настръхва косата като си помисля! Само едно лято съм оставяла щерката там, но няма да повторя, все пак е изход за работещи майки, които не могат да си позволят лукса да остават с децата по цял ден!
Преди ден говорих с майка от нашата група, но и съобщили, че за дежурната детска градина щели да вземат по 2 деца от група :shock: :shock: :o
M.Tasheva

Re: На детска градина или вкъщи – къде е по-добре?

Мнениеот Lollipop » 24 Ное 2014, 10:22

И аз съм твърдо ЗА детската градина, много по-добре се справят децата там, колкото и вкъщи не можеш да го занимаваш постоянно, а там възпитателките имат програма, по която работят и децата сами играят помежду си и имат шанс да си създадат приятелства.
Аватар
Lollipop

Re: Има ли ваканции в детската градина и предучилищната?

Мнениеот Pipilota » 24 Ное 2014, 16:22

Много сложно стана с тази предучилищна и само проблеми се създават. Няма как да си вземеш детето вкъщи,без да измислиш някакви причини, често лъжа.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Оставяли ли сте децата си в дежурна детска градина?

Мнениеот Krum » 27 Ное 2014, 17:54

Какви са тези дежурни детски градини?! Нали градината си работи целогодишно?! :shock:
Аватар
Krum

Re: Дружество в детската градина?

Мнениеот Kremiliya » 02 Дек 2014, 16:07

Не е законно, но пък го правят и се върти идеята като от родителско настоятелство. Има сериозно изнудване в детските градини и родителите не могат нищо да направят, защото все пак децата им са там по цял ден и не могат да рискуват заради една сума да бъдат подложени на тормоз. :roll:
Аватар
Kremiliya

Re: Има ли ваканции в детската градина и предучилищната?

Мнениеот Elica » 03 Дек 2014, 16:55

Имате право, аз сега съм учителка в детската градина и наистина родителите често измислят причини, поради които да приберат децата си от градината, защото просто имат повод или искат малко да им се порадват. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Andrey » 03 Дек 2014, 17:43

Сестра ми има дете и постоянно им искат някакви пари, уж все нещо ще правят а май не се променят много нещата, на мен ми се вижда чисто изнудване.
Аватар
Andrey

Мнениеот Pipilota » 05 Дек 2014, 11:05

Винаги се намира начин как да се смучат едни пари :lol: Защо от общините не правят проверки, но истински, а не фиктивни? :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети