Детската градина - как да помогнем на детето да се адаптира

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: На детска градина или вкъщи – къде е по-добре?

Мнениеот Rali_hr » 22 Яну 2015, 13:50

И двете ми деца са ходили на детска градина, имат приятели, имат контакти, имат личен живот. Това са неща, които няма как да се постигнат вкъщи. Имам познато дете, което не ходеше на детска градина, сега е в 1 клас и няма приятели, не знае как да се държи с връстниците си, винаги е било самотно дете, стоеше настрана и с родителите си, не се научи да играе и да се забавлява за възрастта си.
Аватар
Rali_hr

Re: Има ли ваканции в детската градина и предучилищната?

Мнениеот Anka » 26 Яну 2015, 17:05

О, да много е гадно, детето може да отсъства само 10 дена от градина, което е отвратително, та ако се успи 10 дена и айде.. изгърмели детските, то главно в тях е причината де.
Аватар
Anka

Re: Дружество в детската градина?

Мнениеот Kaya » 30 Яну 2015, 11:54

Във всяка детска градина има дружества, в които се обслужват разни интереси, в градината на сина ми събират редовно пари а не виждаме за какво отиват, уж казват, а нещата не се случват.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 30 Яну 2015, 13:41

Събират се пари, а дружествата се регистрират в общината. Ние последно събирахме пари за озеленяване, посадиха 5 борчета, а сумата, която беше събрана беше над 2000лв. След това събирахме пак толкова за 1 люлка и 2 въртележки, определено неща, които не трябва да са в детската градина, защото изобщо не са обезопасени!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Грохот » 30 Яну 2015, 16:09

Ако откажеш да си в такова дружество, какво се случва от там нататък? Все пак нито всеки има възможността, нито желанието да дава някакви пари, особено като не вижда нищо не среща за детето си!
Грохот

Мнениеот Andrey » 30 Яну 2015, 17:52

Грохот написа:Ако откажеш да си в такова дружество, какво се случва от там нататък? Все пак нито всеки има възможността, нито желанието да дава някакви пари, особено като не вижда нищо не среща за детето си!

Имам племенница в ДГ и сме си говорили със сестра ми за това, общо взето в това дружество или иначе казано родителско настоятелство има да речем 20 човека, от всяка група по 23. Ако откажеш да дадеш пари съответно детето ти ще си отнесе лошо държание, изолиране по празниците и всичко останало. В повечето случаи директорите избират за какво ще са парите, а родителите събират. То не е проблем, че в годината ще дадеш 20лв., но на 200 деца това са 4000 годишно, които отиват някъде.. :roll: А представи си да поискаш отчет... :o Сигурно ще те линчуват... :ugeek:
Аватар
Andrey

Мнениеот Mon_ton » 30 Яну 2015, 19:46

Ами бизнес, какво да ви кажа..., всичко живо се стреми към парата,никой не се интересува от нищо, нито как ще изглежда в очите на хората, а и родителите наистина нямат избор, ако не искат децата им да си го отнесат.
Аватар
Mon_ton

Re: ДЕТСКАТА ГРАДИНА - КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕТЕТО ДА СЕ АДАПТИРА

Мнениеот Anka » 25 Фев 2015, 17:01

Не е лесно, прибирайте детето по-рано, правете обичайните неща в началото, старайте се да ходите на разходки, както преди да тръгне на градина,обръщайте му внимание и му обяснявайте за вашата нова работа и неговата нова работа. :mrgreen:
Аватар
Anka

Мнениеот Elica » 25 Фев 2015, 17:24

Децата не свикват толкова лесно с тези големи промени, има много деца които не могат да се справят хич с адаптацията. Мисля че само с разговори могат да станат нещата.
Аватар
Elica

Мнениеот Pipilota » 26 Фев 2015, 10:40

Вниманието, което даваме на децата си извън градината ще помогне да се адаптират след това в детската градина ;))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети