Никога не съм яла полента или иначе казано качамак и много искам да пробвам. Ако някой може да сподеил идеи и рецепти, как точно я приготвяте, как правите полентата, какво допълвате из вътре или слагате само сирене? :)
И разбирам, че сега ще има спорове, че било качамак, но качамака с различни имена е популярно на доста места по света  - и в Италия, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, така че нека не влизаме в такива спорове, моля ви от сега! Кажете какви рецепти правите, какви са тънкостите и как приготвяте качамака :)

. Аз предварително смесвам царевичното брашно с вода и да стане на кашичка. Така не се получават топчета. В завряла, подсолена вода изсипвам тази кашичка и започва голямото бъркане. Не се долива вода, така че хубаво трябва да се прецени колко предварително ще сложите. Като се сгъсти и е готово. Изсипвам го в тава, правя кладенчета на две места и в едното слагам масло с червен пипер, а в другото сирене. Така го знам от баба ми, така го поднасям
 . Аз предварително смесвам царевичното брашно с вода и да стане на кашичка. Така не се получават топчета. В завряла, подсолена вода изсипвам тази кашичка и започва голямото бъркане. Не се долива вода, така че хубаво трябва да се прецени колко предварително ще сложите. Като се сгъсти и е готово. Изсипвам го в тава, правя кладенчета на две места и в едното слагам масло с червен пипер, а в другото сирене. Така го знам от баба ми, така го поднасям  . В детството ми заедно с него зимата ядяхме и опечени свински ребърца, но сега няма такава екстра.
 . В детството ми заедно с него зимата ядяхме и опечени свински ребърца, но сега няма такава екстра.

? Както и да го наричат, ястието ми е неприятно на вкус. Не мога да го преглътна, имам чувството, че ям нещо, направено от фураж и трици.  Не разбирам как могат да го водят за хляб, няма нищо общо.
 ? Както и да го наричат, ястието ми е неприятно на вкус. Не мога да го преглътна, имам чувството, че ям нещо, направено от фураж и трици.  Не разбирам как могат да го водят за хляб, няма нищо общо.