S_Milenska написа:И аз съм почитател на нашия качамак, класическия със сирене и червен пипер. Не съм се сещала да направя на дъщеря ми, но не мисля, че ще й хареса.
Harmony написа:Не знам за другите страни извън Балканския полуостров, но за мен качамака си е балканско ястие. Факт е, че масово си го правим и ние, и съседите. Винаги ще помня баба ми как го правеше. По-хубав е топъл, с масло и сирене. Като изстине не ми е толкова вкусен.
rabotnata pchela написа:Harmony написа:Не знам за другите страни извън Балканския полуостров, но за мен качамака си е балканско ястие. Факт е, че масово си го правим и ние, и съседите. Винаги ще помня баба ми как го правеше. По-хубав е топъл, с масло и сирене. Като изстине не ми е толкова вкусен.
Ами ние не сме чак толкова далечни и вкусовете ни не са толкова необичайни, така че не виждам що трябва да се хващаме за нашия качамак и как някой го е откраднал. Факт е, че едно и също , без начение кой го е измислил. ако трябва да дирим корените, то трябва да почнем да търсим от къде произлиза царевицаат ;)
iwoni написа:rabotnata pchela написа:Harmony написа:Не знам за другите страни извън Балканския полуостров, но за мен качамака си е балканско ястие. Факт е, че масово си го правим и ние, и съседите. Винаги ще помня баба ми как го правеше. По-хубав е топъл, с масло и сирене. Като изстине не ми е толкова вкусен.
Ами ние не сме чак толкова далечни и вкусовете ни не са толкова необичайни, така че не виждам що трябва да се хващаме за нашия качамак и как някой го е откраднал. Факт е, че едно и също , без начение кой го е измислил. ако трябва да дирим корените, то трябва да почнем да търсим от къде произлиза царевицаат ;)
Едно и също, ама я си поръчай в заведение полента и виж каква ще е реакцията. Аз си измислих върху качамака, докато е топъл, да сложа различни видове кашкавали и като се поразтопят става разкошотия.
PasDeDeux написа:Аз не съм виждала досега в заведение да предлагат качамак или там както му викате. Явно не съм попадала на такива. Или рядко се предлага в менютата.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта