Полента или качамак.. как я приготвяте?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Полента или качамак.. как я приготвяте?

Мнениеот S_Milenska » 28 Юни 2016, 15:19

И аз съм почитател на нашия качамак, класическия със сирене и червен пипер. Не съм се сещала да направя на дъщеря ми, но не мисля, че ще й хареса. :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот iwoni » 28 Юни 2016, 16:36

S_Milenska написа:И аз съм почитател на нашия качамак, класическия със сирене и червен пипер. Не съм се сещала да направя на дъщеря ми, но не мисля, че ще й хареса. :roll:

Направи й, може пък да те изненада :smile: . Италианският качамак май се различаваше по съставки, много повече може да се експериментира там.
iwoni

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Юли 2016, 10:18

Harmony написа:Не знам за другите страни извън Балканския полуостров, но за мен качамака си е балканско ястие. Факт е, че масово си го правим и ние, и съседите :smile: . Винаги ще помня баба ми как го правеше. По-хубав е топъл, с масло и сирене. Като изстине не ми е толкова вкусен.

Ами ние не сме чак толкова далечни и вкусовете ни не са толкова необичайни, така че не виждам що трябва да се хващаме за нашия качамак и как някой го е откраднал. Факт е, че едно и също , без начение кой го е измислил. ако трябва да дирим корените, то трябва да почнем да търсим от къде произлиза царевицаат ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Snejna » 12 Юли 2016, 13:05

Аз си направих скоро, качамак отгоре сложих гъбки запържени в лук и червен пипер, с няколко парчета пилешко! :) Започвам да ставам голям фен на полентата и си мисля, че може успешно да замести картофеното пюре :)
Аватар
Snejna

Мнениеот iwoni » 12 Юли 2016, 13:14

rabotnata pchela написа:
Harmony написа:Не знам за другите страни извън Балканския полуостров, но за мен качамака си е балканско ястие. Факт е, че масово си го правим и ние, и съседите :smile: . Винаги ще помня баба ми как го правеше. По-хубав е топъл, с масло и сирене. Като изстине не ми е толкова вкусен.

Ами ние не сме чак толкова далечни и вкусовете ни не са толкова необичайни, така че не виждам що трябва да се хващаме за нашия качамак и как някой го е откраднал. Факт е, че едно и също , без начение кой го е измислил. ако трябва да дирим корените, то трябва да почнем да търсим от къде произлиза царевицаат ;)

Едно и също, ама я си поръчай в заведение полента и виж каква ще е реакцията :lol: . Аз си измислих върху качамака, докато е топъл, да сложа различни видове кашкавали и като се поразтопят става разкошотия.
iwoni

Мнениеот Jully » 12 Юли 2016, 16:13

iwoni написа:
rabotnata pchela написа:

Едно и също, ама я си поръчай в заведение полента и виж каква ще е реакцията :lol: . Аз си измислих върху качамака, докато е топъл, да сложа различни видове кашкавали и като се поразтопят става разкошотия.

Няма да имаш никакъв проблем, ако си поръчаш полента. Не живеем във времена, когато различните имена на еднакви ястия създава проблеми. :)
Аватар
Jully

Мнениеот PasDeDeux » 13 Юли 2016, 14:49

Аз не съм виждала досега в заведение да предлагат качамак или там както му викате. Явно не съм попадала на такива. Или рядко се предлага в менютата.
PasDeDeux

Мнениеот Snejna » 09 Авг 2016, 16:19

PasDeDeux написа:Аз не съм виждала досега в заведение да предлагат качамак или там както му викате. Явно не съм попадала на такива. Или рядко се предлага в менютата.

Май рядко ги предлагат, все пак не енещо, което да се яде. Обаче май по по-изисканите ги предлагат ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот mamina » 09 Авг 2016, 16:36

Зависи и от района. Миналата година си направихме една обиколка около Шумен, Велики Преслав и там във всяко заведение предлагаха качамак. Беше много вкусен, страхотно приготвен. Не беше много гъст, като кашичка и овкусен със сирене.
mamina

Мнениеот Pipilota » 10 Авг 2016, 09:33

И аз май по заведенията не съм попадала на качамак в заведение, но пък вкъщи винаги си е най-вкусен. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети