Телефон за първокласник, но какъв?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: За или против учениците в началните класове да имат телефон?

Мнениеот ramimni » 02 Юни 2016, 16:53

Губят ги, крадат ги. Не си заслужава да се дават много пари и това да е резултата. Но телефон трябва да имат, родителите трябва да знаят какво се случва с детето им. Но не означава, че трябва да се звъни за щяло и не щяло.
ramimni

Re: Телефон за първокласник, но какъв?

Мнениеот svetlozara » 23 Юни 2016, 12:38

Защо им е необходимо на децата в първи клас телефони, се чудя? :) След като са по цял ден с госпожите си, със занималня и прочие и после родителите им ги прибират. Не им трябват подобни екстри ;)
svetlozara

Мнениеот MGB » 23 Юни 2016, 12:50

svetlozara написа:Защо им е необходимо на децата в първи клас телефони, се чудя? :) След като са по цял ден с госпожите си, със занималня и прочие и после родителите им ги прибират. Не им трябват подобни екстри ;)

Всичко се налага. Може да се наложи по-рано да се вземе някой ден детето или да остане я за репетиция или нещо друго. Трябва да имат телефони, но да не злоупотребяват с тях.
MGB

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Юни 2016, 16:54

Взех му смартчасовник, вместо телефон, когато играе да имам връзка с него, удобно и не се губи, защото е на ръката. ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот ramimni » 27 Юни 2016, 09:40

rabotnata pchela написа:Взех му смартчасовник, вместо телефон, когато играе да имам връзка с него, удобно и не се губи, защото е на ръката. ;)

Колко са големи тези смартчасовници? Не знам дали ще го търпи това нещо на ръката, иначе бих купила.
ramimni

Мнениеот Andrey » 29 Юни 2016, 12:54

ramimni написа:
rabotnata pchela написа:Взех му смартчасовник, вместо телефон, когато играе да имам връзка с него, удобно и не се губи, защото е на ръката. ;)

Колко са големи тези смартчасовници? Не знам дали ще го търпи това нещо на ръката, иначе бих купила.

Малки са, има различни модеи, можеш да разгледаш. :) Самсунг са си качествени, но е скъпа покупка, към 200лв. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот exotic » 19 Авг 2016, 16:36

Като се сложи на ръката е друго нещо. Иначе може да го изгуби, да го откраднат, да му се случат хиляди други случки на един телефон :smile: .
exotic

Мнениеот mix_twix » 19 Авг 2016, 17:00

Удобно е и е практично, а и като не се парадира, може и дълго време да се запази и да му е полезно. Само че пак трябва да се избяга от онова нон стоп звънене на мама да й се каже, че има домашна по български и математика.. :lol:
Аватар
mix_twix

Мнениеот bojo_kolev » 22 Авг 2016, 11:36

Нон стоп звъненето не знам как може да се отучи от него едно дете, което тръгва на училище и кажи речи по-сериозно се отделя от родителите си :smile: . Иска да се похвали, да сподели. Такива изблици не съм ги спирал никога, макар че майките повече обират негативите :lol: . С годините ще се променят нещата, после няма и да се сещат да се обадят.
bojo_kolev

Мнениеот Snejna » 22 Авг 2016, 12:59

bojo_kolev написа:Нон стоп звъненето не знам как може да се отучи от него едно дете, което тръгва на училище и кажи речи по-сериозно се отделя от родителите си :smile: . Иска да се похвали, да сподели. Такива изблици не съм ги спирал никога, макар че майките повече обират негативите :lol: . С годините ще се променят нещата, после няма и да се сещат да се обадят.

Точно заради това обаждане нон стоп учителите не искат децата да носят телефони в училище, защото са малки и не се съобразяват как да си починат, или какво да направят. Те решават, че някой им е казал нещо и бързат да се обадят на родителите си, макар че не е правилно това да се случва по време на учебен процес. По този начин и до голяма степен се попречва и на създаването на един по-смел и по-отговорен самостоятелен човек.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети