Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот silver933 » 06 Яну 2015, 12:19

Е покрай хижите е ясно, че е много вкусна шкембе чорбата, а и там обикновено на студения въздух вкусът ѝ е още по-добър :))
Аватар
silver933
 
Мнения: 1924
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот Snejna » 06 Яну 2015, 13:32

как го ядете това шкембе - не знам! А по нашия край се прави бабек - пълнено шкембе с месо. :shock:
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот Elica » 06 Яну 2015, 16:56

Ако питате мъжете, те ще ви кажат, че тайната на шкембето е в бирата и чесъна!
Аватар
Elica
 
Мнения: 1576
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот Malina » 30 Яну 2015, 20:25

Това е класика за махмурлука, но н икога не съм я опитвала шкембе чорбата, не мога да се прежаля с тази вкусотия, предполагам ;)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2130
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот black » 04 Апр 2016, 14:11

Не видях никой да споделя рецепта за шкембето, явно никой не я готви вкъщи :grin: . Затова аз ще кажа как моята жена я приготвя: обикновено купува сварено шкембе, нарязва го и го слага в половин тендежа прясно мляко и долива малко вода. Слага чесън да се свари вътре. Нейната тайна е половин или цяла кофичка кисело мляко разбива с няколко лъжици соев сос и едно яйце. Изравнява температурата като налива в тази смес от врящата супа и после излива всичко в тенджерата. Накрая прави на котлона олио и червен пипер малко да се запържи, но трябва много да се внимава да не изгори червения пипер. Излива се в супата. Подправя се с черен пипер и сол. Някой път я сгъстява като сложи малко брашно. Вкусотия, обожавам я :grin: .
black
 
Мнения: 395
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:43

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот Andrey » 29 Юни 2016, 13:05

black написа:Не видях никой да споделя рецепта за шкембето, явно никой не я готви вкъщи :grin: . Затова аз ще кажа как моята жена я приготвя: обикновено купува сварено шкембе, нарязва го и го слага в половин тендежа прясно мляко и долива малко вода. Слага чесън да се свари вътре. Нейната тайна е половин или цяла кофичка кисело мляко разбива с няколко лъжици соев сос и едно яйце. Изравнява температурата като налива в тази смес от врящата супа и после излива всичко в тенджерата. Накрая прави на котлона олио и червен пипер малко да се запържи, но трябва много да се внимава да не изгори червения пипер. Излива се в супата. Подправя се с черен пипер и сол. Някой път я сгъстява като сложи малко брашно. Вкусотия, обожавам я :grin: .

Голяма работа е шкембето, за я правя у нас по горе долу същат арецепта. запържвам в масло малко брашно 2-3 лъжици, -шкембето и слагам прясно мляко и сол. Оставям да заври, после застройвам с кисело мляко и яйце, накрая пипера. и естествено и лют пипер, много чесън и оцет. голям кеф! :)
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1573
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

Мнениеот annydance » 01 Юли 2016, 14:20

Вкъщи не правя шкембе, но когато съм на заведение или спираме на някое капанче като пътуваме, винаги си поръчвам :lol: . В различните части на страната има разлики в приготвянето. Все по нещо се отличава.
annydance
 
Мнения: 402
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта