Реакция след ваксинация

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Реакция след ваксинация

Мнениеот Камелия » 04 Окт 2012, 16:16

Лекарите хомеопати разделят три типа реакции след ваксиниране.
Първия тип е слаба реакция: при нея пациентът е по-възприемчив към заболяването, срещу което се е ваксинирал. При този тип реакция се наблюдава локално възпаление като сърбеж, болка, подуване, загнояване.

Вторият тип реакция се основава на напълно отхвърляне на ефекта на ваксината като защитна реакция на организма.Тогава е възможно да има нужда от хомеопатично възстановяване на баланса на организма и възстановяване вибрационната честота на целия организъм.

Третия тип реакция е най-силната, при нея може да се наблюдават силни симптоми като треска, мускулни болки и др. Това се дължи на силен защитен механизъм на организма като противодействие на ваксината.

Смятам, че информацията ще бъде полезна за много хора особено за младите майки, които тепърва им предстои да се сблъскат с реакциите след ваксинация на дечицата им.
Камелия

Re: Реакция след ваксинация

Мнениеот Ann » 05 Окт 2012, 13:40

Моята дъщеря никога не е имала тежки симптоми на след ваксинация, но аз винаги предвидливо и давах Панадол бебе.
Ann

Мнениеот pasta » 04 Яну 2013, 09:50

Аз сложих всички ваксини на дъщеря ми и никога не сме имали странични реакции слава богу.
pasta

Мнениеот mimeto90 » 07 Юни 2016, 16:55

Рядко се получава някаква реакция, най-много температура да се вдигне. Спомням си, че лекарите винаги предупреждаваха да се следи състоянието и да се даде малко Панадол или Нурофен. Но има и много тежки последици от ваксини, много са рядко обаче.
mimeto90

Мнениеот Andrey » 10 Юни 2016, 12:38

Реакциите са най-често етмпература и подуване на мястото. :) Сега пият Туя преди ваксината и два дена след нея, на малката също и дава жената някви разтвори, та някви лепенки слага, пълни тъпни. Сякаш ако няма такива неща, няма да си понесе по същия начин ваксината ми айде.. :)
Аватар
Andrey

Мнениеот MGB » 10 Юни 2016, 13:35

Може и да не ги понесе толкова леко без тези тъпни :grin: . Щом са измислени за това, значи имат ефект и защо допълнително да се мъчат децата, след като може да се намалят последствията?
MGB

Мнениеот Mon_ton » 10 Юни 2016, 14:24

MGB написа:Може и да не ги понесе толкова леко без тези тъпни :grin: . Щом са измислени за това, значи имат ефект и защо допълнително да се мъчат децата, след като може да се намалят последствията?

Много често няма последствия, но родителите мислят, че има и постоянно им наливат хапчета. Повечето ми познати дават на децата си нурофен и панадол без да има реално необходимост или причина. Дъщеря ми е на 9 месеца и не ѝ давам нищо преди или след имунизация, не е вдигала температура, не е имала болки, защо трябва да се дава нещо ненужно?!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот mamina » 10 Юни 2016, 15:31

Вие сте от малкото щастливци, при които няма реакция след ваксината. Можете само да сте доволни. Другите нямат този късмет.
mamina

Мнениеот Mon_ton » 29 Юни 2016, 17:15

mamina написа:Вие сте от малкото щастливци, при които няма реакция след ваксината. Можете само да сте доволни. Другите нямат този късмет.

Напротив, по-малко са тези, които имат реакция, от тези, които нямат. Много редки са случаите на реакция, или на някаква по-сериозна такава.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Andrey » 30 Юни 2016, 13:09

Малката и тя не е имала реакция до сега за щастие. Слагаме ваксината и по една лепенка кулпач и всичко минава. :)
Аватар
Andrey

Следваща

Назад към Общи здравни теми