
black написа:Не видях никой да споделя рецепта за шкембето, явно никой не я готви вкъщи. Затова аз ще кажа как моята жена я приготвя: обикновено купува сварено шкембе, нарязва го и го слага в половин тендежа прясно мляко и долива малко вода. Слага чесън да се свари вътре. Нейната тайна е половин или цяла кофичка кисело мляко разбива с няколко лъжици соев сос и едно яйце. Изравнява температурата като налива в тази смес от врящата супа и после излива всичко в тенджерата. Накрая прави на котлона олио и червен пипер малко да се запържи, но трябва много да се внимава да не изгори червения пипер. Излива се в супата. Подправя се с черен пипер и сол. Някой път я сгъстява като сложи малко брашно. Вкусотия, обожавам я
.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта