Жените по-често пренебрегват здравословни проблеми?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Жените по-често пренебрегват здравословни проблеми?

Мнениеот Anka » 16 Юни 2015, 11:30

Lollipop написа:Аз съм същата, все чакам да ми мине от само себе си, но то не всеки път се случва, за съжаление. :(
Защо не ходиш на лекар??
Аватар
Anka

Мнениеот Pipilota » 05 Юли 2016, 11:40

Lollipop написа:Аз съм същата, все чакам да ми мине от само себе си, но то не всеки път се случва, за съжаление. :(

Добре дошла в клуба. Хич не обичам да ходя по лекари,а ма трябва, какво да се прави. :) Ако има един начин няма да стъпя там и все отлагам 'айде тоя месец,а йде другия..." :) И така минала година. :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Nightmare » 05 Юли 2016, 12:04

На мен добре, че не ми се налага да ходя често по доктори. Но усетя ли нещо, че не е наред, веднага отивам. И това не наред трябва да е нещо наистина сериозно. За настинки и грипове хич и не отивам, знам какво ще ми изпишат :mrgreen: .
Nightmare

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Юли 2016, 15:37

Nightmare написа:На мен добре, че не ми се налага да ходя често по доктори. Но усетя ли нещо, че не е наред, веднага отивам. И това не наред трябва да е нещо наистина сериозно. За настинки и грипове хич и не отивам, знам какво ще ми изпишат :mrgreen: .

Не знам от къде знаеш с тези грипове последните години, като се лекуват по-специфично. Важното е поне да се обръща внимание и на повече гинекологични проблеми, които често пренебрегваме.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот qwerryyy » 06 Юли 2016, 16:36

marsu написа:
Nightmare написа:На мен добре, че не ми се налага да ходя често по доктори. Но усетя ли нещо, че не е наред, веднага отивам. И това не наред трябва да е нещо наистина сериозно. За настинки и грипове хич и не отивам, знам какво ще ми изпишат :mrgreen: .

Не знам от къде знаеш с тези грипове последните години, като се лекуват по-специфично. Важното е поне да се обръща внимание и на повече гинекологични проблеми, които често пренебрегваме.

Е, пренебрегваш ли такъв тип проблеми е много глупаво, но е истина, че и това се случва и това също се пренебрегва, много жени чак когато е крайно наложащо ходят на лекар.Вярно, че прегледа не е никак приятен, но... налага се.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот penelopa » 07 Юли 2016, 09:48

Не мисля, че гинекологичните прегледи толкова ги пренебрегваме, колкото тези на гърдите. По-рядко се проверяваме за бучки, неравности и подобни по тях.
penelopa

Мнениеот Ваня Стойчева » 08 Юли 2016, 14:50

penelopa написа:Не мисля, че гинекологичните прегледи толкова ги пренебрегваме, колкото тези на гърдите. По-рядко се проверяваме за бучки, неравности и подобни по тях.

На гърдите трябва да се правят при гинеколог, в неговите задължения е ехографията и прегледа с пипането. Само че много гинеколози не искат да се занимават.
Аватар
Ваня Стойчева

Предишна

Назад към Общи здравни теми