Наистина ли бебетата ни чуват, още преди да се родят?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Наистина ли бебетата ни чуват, още преди да се родят?

Мнениеот Andrey » 11 Юни 2015, 11:43

Аз на нашето бебе от сега му говоря разни работи, не знам дали чува или не, но на мен ми действа положително.
Аватар
Andrey

Мнениеот Mon_ton » 11 Юни 2015, 12:43

И аз говоря на моята сладуранка, всяка вечер ѝ разказавм какво ще правим заедно докато си лягам, като луда съм, но и приятелят ми започна да говори с корема ми, а и вече като рита е много сладко.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Kaya » 11 Юни 2015, 16:37

Mon_ton написа:И аз говоря на моята сладуранка, всяка вечер ѝ разказавм какво ще правим заедно докато си лягам, като луда съм, но и приятелят ми започна да говори с корема ми, а и вече като рита е много сладко.

говори му, така ти самата се сближаваш с бебето още преди да се роди, дори и да не те чува:)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 12 Юни 2015, 07:10

НЕ знам дали чуват преди да се родят, но след като се родят в хубаво да им говорим възможно най-много, за да свикват с говора, с езика и с този начин на близост :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Elica » 16 Юни 2015, 12:23

Много ми е мило, когато видя някой да си говори с корема, лошо няма да се създава връзка, още преди раждането ;)
Аватар
Elica

Мнениеот MGB » 11 Юли 2016, 13:58

Мисля, че ни чуват и наистина е важно да им се говори, пее. Напълно подкрепям тази теория, като имам дете, ще му говоря постоянно.
MGB

Мнениеот Pipilota » 11 Юли 2016, 14:56

Така или иначе, детето постоянно чува гласа ни, дори ида не говорим пряко на корема си, а на околните и свиква с него. :) Децата преди да се родят имат и вкусови рецептори и памет и какволи не! :) Защо да не ни и чуват? :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Авг 2016, 15:42

Pipilota написа:Така или иначе, детето постоянно чува гласа ни, дори ида не говорим пряко на корема си, а на околните и свиква с него. :) Децата преди да се родят имат и вкусови рецептори и памет и какволи не! :) Защо да не ни и чуват? :)

МНого ми е странно това на мен, да седнеш да четеш приказки на корема си, преди да се роди детето. Нима не те чува, когато говориш с околните, че да има нужда точно вече и на корема да приказваш... Да може да се изгражда някаква интимност, но повече от това.. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 17 Авг 2016, 10:59

Аз не съм говорила специално на корема си :smile: , спомням си, че често слушах музика, докато бях бременна. Значи и мъника е слушал :grin: . Мисля, че самият глас едва ли достига в чист вид до бебетата, все пак околоплодни води, органи, изкривява се. Сигурно е странно усещане :shock: .
balsam

Мнениеот Malina » 18 Авг 2016, 12:49

balsam написа:Аз не съм говорила специално на корема си :smile: , спомням си, че често слушах музика, докато бях бременна. Значи и мъника е слушал :grin: . Мисля, че самият глас едва ли достига в чист вид до бебетата, все пак околоплодни води, органи, изкривява се. Сигурно е странно усещане :shock: .

Може и да стигат някакви вибрации, аз си милвам корема и си му говоря. ;) Като си сложа ръката отгоре и то спира да мърда и мъннкам или му говоря и се укротява. Може да си внушавам, но е яко :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство