Осъзнаваме ли какво възпитаваме у децата с нашето държание?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Осъзнаваме ли какво възпитаваме у децата с нашето държание?

Мнениеот nadqta » 11 Дек 2015, 14:35

От възпитание до възпитание, както и от възпитание до усещане за създаване на емоционална връзка или поне опитът ни като родители да създадем такава между децата и обществото, има голяма разлика, с поведението си можем да дадем някои лични примери, но ако възпитаме правилно детето и изградим тази връзка и умение детето да умее да общува свободно и спокойно, то няма за какво да се тревожим, то в даден момент ще успее да оцени нас като личности, а не само като родители, осъответно важно е, има значение държанието ни, както и подходът, но то е един цялостен процес това!
nadqta

Мнениеот maminka » 11 Дек 2015, 15:31

От една страна това, че не сме постоянно с децата си, може да се отчете като плюс, тъй като преди да се прибера винаги си правя някакви вътрешна настройка за това, че трябва да си оставя проблемите в работата и да се настроя за приятна вечер с децата... та за мен има значение как се държа, все пак искам същото от тях, не може аз да ги хокам, апък те да са мили и добри с мен :!:
maminka

Мнениеот mangusta » 11 Дек 2015, 16:56

Все още не съм стигнала до тази фаза, но смятам, че си оказва влияние държанието ни, не зная как ще общувам с детето си, то ще ми подскаже в даден момент, в никакъв случай не мога да си представя да съм цербер, но в същото време не мога и да го оставя на самотек това дете, всичко в някакви граници!
mangusta

Мнениеот dessiblond » 11 Дек 2015, 17:35

Абе аз с моя син съм строга, ама нямам право да го лигавя, а и той е чувствителен, в един момент не знам какво ще му хрумне и ще вземе да обърне резбата, страх ме е, чисто и просто да си го призная!
dessiblond

Мнениеот MollyDolly » 11 Дек 2015, 18:17

Реално ни е с държанието си възпитаваме повече, отколкото с нещата, които казваме, опитваме се да учим по някакъв начин или нещо подобно, само с поведението се случват тези неща и разликата в реакциите, спрямо ситуациите, в които си попаднал
MollyDolly

Мнениеот irka » 07 Мар 2016, 15:29

Децата следят всяко наше движение, жест, начин на изразяване, отношението ни към другите, всичко! Няма как да си изряден 24 часа, но е важно поне да не сме лицемери и да прилагаме двойни стандарти.
irka

Мнениеот Bambaa » 15 Юли 2016, 17:17

Двойните стандарти са по-дразнещи. Не може да забраняваш на детето си да си хвърля боклуците по масата или да играе много време на компютъра и ти да го правиш същото.
Аватар
Bambaa

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси