Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Мнениеот Deniss90 » 30 Май 2016, 09:41

Прилагам ви и две актуални снимки
http://prntscr.com/ba2jos
http://prntscr.com/ba2k9s
Deniss90

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Юни 2016, 10:15

nelly13 написа:Здравейте, Д-р Тодева.На 29 год. съм с Хашимото. Когато хормона ми е покачен, косата ми пада и малко взе да пооредява ,но преполагам това си е от синдрома на болестта :wink: другото, което забелязах е,че се появиха някакви люспички бели сухи, които се намират отпред близо до челото откъде започва косата ми ,те се ронят и ги има само отпред не по цялата коса, когато измия косата си се омазнява бързо в корените, а крайщата се заплитат и са сухи.Пробвах какви ли не шампоани Глис ,Здраве с хума,Лореал,Syoss, но люспичките си остават отпед :sad: .Също така на третия ден като не я мия почва да ме сърби скалпа.Бихте ли ми казали какво да правя. :shock:

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора. От описанието Ви считам, че е възможно да имате и себореен дерматит. Това, което използвате най-вероятно не е подходящо за Вас и е уместно да посетите кожен лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Юни 2016, 10:18

Ivelina_ad написа:Здравейте д-р Тодева,
Имам проблем с честото омазняане на косата. Сутрин ставам и си мия косата и вече на другия ден сутринта е доста мазна. Ако я измия вечерта и си легна на сутринта ще е мазна и затова сутрин като стана тогава си я мия. Един ден съм с чиста коса ( не мазна ), но вече на другия ден е мазна. Това много ме притеснява, все пак излизам, сред хора съм и се притеснявам от мазната си коса, срам ме е дори да се показвам навън с мазна коса .....

Здравейте!

За да ви дам подходящ съвет е добре да се запозная с проблемът лично, защото избора на лечебни шампоани зависи от много фактори - възраст, дължина на косата, боядисване, наличие на други кожни или общи проблеми, прием на медикаменти и т.н.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Оредяване на веждите

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Юни 2016, 10:25

Snowwhite_ написа:
Dr Violina Todeva написа:
Snowwhite_ написа:Здравейте!
От няколко дни насам съм забелязала оредяване на веждите, нямам проблем с косата, и нямам признаци на проблеми с щитовидната жлеза. Направих си кръвна картина и някои от показателите бяха занижени. Хемоглобина ми е 110(120-160), което знам, че не е притеснително, тъй като не е паднал под 110. Но други стойности ме притесняват - по ниски са - MCH - 24, 8 (28 - 33) и MCHC - 303 (330-350). Според вас окапването на повече косъмчета от веждите може ли да се дължи на анемия?

Здравейте!

На колко години сте? Вегетарианка ли сте?

С уважение,
д-р Тодева

На 23. Не съм вегетарианка.

Здравейте!

Едва ли проблемът с веждите ще е от анемия, но все пак изяснете проблема там с хематолог!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 23 Юни 2016, 10:31

Deniss90 написа:Здравейте, д-р Виолина Тодева

Аз съм момче на 25 години От 2014 година започна проблемът ми с косата ,но започна да капе по малко ,но не обърнах никакво внимание ,мислих ,че е нещо временно и ще се оправи,но с времето се изтъни доста и отпред над челото от двете страни нямам коса бритона ми уредя макар,че все още си стои и ми е много зле винаги съм свикнал да ходя с леко дълга коса с бритон ,косата винаги ми е била мазна ,но сега като имам този проблем още на втория ден става ужасна мазна и залепена за скалпа ми зимата ходих на кожен лекар и ми предписа Шампоан Приорин плус таблетки на Приорин пия по две хапчета на ден вече няколко месеца ,но не виждам ефект да спре илида ми израсне коса отпред ,лекарката ми предписа миноксидил 5 процента ,но аз не го закупих тъй като смятам,че резултата ако има такъв ще е временн и после като спра ще окапе отново и ще се засили повече .Моля ви препоръчайте ми нещо да не ми е толкоз мазна косата и да спра косапода си не капе много,но уредява малко по малко .И да ви попитам има ли възможност да е временен косопад,а не андрогенен наследствен,тъй като като знам ,че няма лек се чувствам ужасно депресивно,а от друга страна съм предразположен към генетично от към бащина линия а и преди години често си я третирах всеки ден с преси и я правих на руси кичури .Моля да ме посъветвате Благодаря .

Здравейте!

Извинявам се за забавянето на отговора! Видях приложените снимки и считам, че е най-добре да прилагате по-дълги лечебни курсове с миноксидил. Говорете с Вашия дерматолог, да Ви обясни подробно какъв е смисъла на лечението с миноксидил!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот svetoslava.marinova » 30 Юни 2016, 22:48

Здравейте д-р Тодева , тъй като бях с наднормено тегло и направих 90 дневната диета от която свалих 13 кг. , но се чувствах добре в следствие на която получих косопад и незнам как да го овладея ! Искам да си направя тест на скалпа и изследвания , но незнам точно какви . Моля ви за помощ !
svetoslava.marinova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Юли 2016, 11:08

svetoslava.marinova написа:Здравейте д-р Тодева , тъй като бях с наднормено тегло и направих 90 дневната диета от която свалих 13 кг. , но се чувствах добре в следствие на която получих косопад и незнам как да го овладея ! Искам да си направя тест на скалпа и изследвания , но незнам точно какви . Моля ви за помощ !

Здравейте!

Едва ли само диетата е причина, защото тя е балансирана като разнообразно меню. Съветвам Ви да направите лична консултация с дерматолог, за да се оцени каква е причината за проблема!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот iNiksel! » 05 Юли 2016, 21:33

Здравейте, на 18 години (момче) и имам проблеми с косата ми. Всеки ден я мия защото всяка сутрин като се събудя тя е мазна. Искам да допълня че и всеки ден я суша. Освен това баща ми, дядо ми и т. н са плешиви а усещам че и на мен започва да ми оредява, макар и все още не усилено. Моля за съвет.
iNiksel!

Мнениеот Anna_123 » 11 Юли 2016, 12:31

Добър ден, д-р Тодева!
Аз съм момиче на 25 години. Пиша Ви за помощ относно моя двоен проблем. Никога не съм имала проблеми с кожата, нито на лицето, нито на скалпа. От близо година обаче кожата на главата ми стана мазна. Косата ми започна да пада изключително много, вече започвам да се плаша. Имам мазен пърхут. В момента ползвам Head and Shoulders за мазна коса и маска за косопад с плацента. По лицето е по-мазна отколкото по скалпа, от време на време се появява и акне. По носа и брадичката постоянно имам черни точки и ми се налага да си махам поне 1 седмично, за да е чиста кожата ми. В момента се оправям единствено със салицилов спирт 1%, премахва мазното от лицето, но до вечерта кожата ми пак е като намазана с много мазен крем. Бихте ли ме посъветвали какво да ползвам за косопада? Когато си връзвам косата, опашката ми вече значително е намаляла. Също така, с какво да мажа или почиствам лицето си, за да се отърва от този излишен себиум. Благодаря Ви предварително!
Anna_123

Алопеция Ареата

Мнениеот tsvetelina.boyankina » 17 Юли 2016, 03:30

Здравейте, д-р Тодева!
Диагностицираха ме с Алопеция ареата преди 1 година. Тогава имах едно петно с диаметър 4см., използвах Анакапс, Неоптид и след това Алпикорт Ф. След Алпикорта ми порасна много бързо здрава и устойчива коса. С днешна дата имам 3 нови голи петна, които третирам с Адвантан и Алпикорт. Правих изследвания на полови хормони, щотовидна жлеза, УНГ, 2 панорамни зъбни снимки, скенер на глава и нищо, всичко е в норма, всичко е наред. Въпросът ми е следният - има ли откъде другаде да идва този проблем, дали има нещо общо с недостиг на Б12(не съм правила такива изследвания*) и вероятно ли е наистина проблемът да е на "нервна почва", както заключиха 2ма дерматолози? В заключение - от 2012год. съм с диагноза ВЪЗМОЖНА НЕПОТВЪРДЕНА Множествена склероза - двете автоимунни заболявания може ли да са свързани помежду си?!
Благодаря Ви предварително!
С уважение!
tsvetelina.boyankina

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести