Vankata написа:Здравейте, д-р Тодева!
Честит празник!
Казвам се Иван, на 39г. съм и имам проблем с косопад, дали не е по-правилно дори да го нарека прогресивно оплешивяване?!![]()
Косата ми е много рядка и ми капе,ако продължава да ми пада с такива темпове съвсем ще оплешивея.Засегната е горната част на главата...няма в рода си плешиви хора.Фризьорката ми препоръча Алпикорт F дори вече си го закупих, но при първото намазване ми паднаха косми и се уплаших.Подходящ ли е за мъже, и може ли да ми навреди?Как трябва да се прилага - всеки ден с втриване около 5-6 мин. или?Като свърши шишенцето прави ли се пауза, и как да продължа по-нататък?Не знам дали ще ми помогне казват ми, че ефектът бил поразителен.Знам, че е на принципа на женски хормон...интересува ме най-вече, дали може да ми окапе косата повече от него...може ли наистина да ми навреди, има ли такава опасност?![]()
Благодаря Ви!
plamena.jecheva написа:Здравейте д-р Тодева!
На 28 години съм и имам проблем с косата , когато влязах в пуберитета косата ми почна да истанява и опадва най-вече в областа на темето ( може да се каже , че е наследствено). Мазах я с различни препарати свикнах с мисалта ,че ще ми баде рядка косата , но миналата година родих и косата ми почна още повече да пада . Можете ли да ми препорачате някакъв препарат или витамини за възтановяване поне малко на косата.
p.s Забравих да уточня , че още кърмя и по време на бремеността ходих на изследване за щитовидната жлеза и всичко си беше наред.
Благодаря ви за вниманието !
vikmi написа:Здравейте, на 34 год. съм, жена. Имам силен косопад от около 5 месеца. Трябва да кажа, че имам и Базед от 3 години, лекувам го и всеки месец правя изследвания и консултации с лекар. Подържам хормоните в норма от 2 години и незнам, защо се появи сега косопада, а не в началото на заболяването. Ходих при дерматолог изписа ми Анакапс, Анафаз и Креастм. Използвам ги много стриктно вече 2 месеца и половина, но резултат няма никакъв, даже напротив. Косата ми е вече на половина. Моля да ме посъветвате нещо. Косата пада равномерно от всякаде, нямаме такъв проблем в рода. Подходящи ли са домашните маски и какви? Да пия ли други добавки? Може ли да пия Калмацин с Анакапса? Трябва ли да изследвам вит. Д, селен, цинк или нещо друго? Мога ли да пробвам Алпикорд или Алпикорд Ф или Миноксидил или не са подходящи за мен? Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря Ви предварително.
vikmi написа:Здравейте, благодаря за отговора. Може ли поне да ми кажете малко повече за цитираните от мен лекарства. За лечението след почти 3 месеца, мисля че е ясно, че не е ефективно, но бихте ми помогнали ако ми отговорите на въпросите. Знам, че не може да се лекува по интернет, но понякога и от лична консултация няма смисъл.
Valka79 написа:Здравейте д-р Тодева.
Преди месец приключих лечение с дехидрокортизон (възпаление на щитовидната жлеза- хипер функция). Приемах го два месеца по намаляваща схема. Седмица след като прекратих приемането на лекарството (ТСХ и МАТ в норма) се появи обилен косопад. От две седмици ползвам шампоан Дефлувал (без консултация с дерматолог), и ампули с коприва, но ефект за сега няма. Възможно ли е косопадът да е в резултат от лечението? И да направя ли консултация с дерматолаг или да изчакам?
Благодаря предварително
Поздрави
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта