Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот puhcheto » 15 Юли 2016, 14:25

Кой възрастен ще приказва за непорочното зачатие, пък и ще вярва в него :shock: ? Всъщност всякакви ги има. Има и такива, които не обясняват на децата си нищо, свързано със секса от срам.
Аватар
puhcheto

Мнениеот Lisandra » 15 Юли 2016, 17:57

puhcheto написа:Кой възрастен ще приказва за непорочното зачатие, пък и ще вярва в него :shock: ? Всъщност всякакви ги има. Има и такива, които не обясняват на децата си нищо, свързано със секса от срам.

Разгледай темата, в първия момент ми стана смешно, но после направо се уплаших...
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Kaya » 18 Юли 2016, 13:49

annamaria написа:де да даваха такива направления, с които да си проведеш нужното лечение в рамките на месеца! а не да го изгърмиш за консултацията и като имаш нужда от изследвания, чакаш до следващия месец (ако ти дадат)

Изследванията би трябвало да се пускат с ново направление от специалиста, а самото напраление е валидно за два прегледа, първата консултация и след това при назначаването на изследванията.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Gold » 19 Юли 2016, 11:32

И какво, стигнали ли са до непорочно зачатие?? :lol:
..Ох, за съжаление, наистина много неща не могат да се научат просто от телевизията или приятелите. В училищата въобще не се засягат проблематичните моменти, а след това всеки го е срам да пита, да не излезне, че "не е вещ". Какви са вариантите темата да не е табу?
Gold

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Leonora » 21 Юли 2016, 14:43

И всеки път опашки, нерви, искане на свободен ден в работата... Аз за това предпочитам за някой неща да си ходя в частен кабинет. Улеснява доста и за прегледи и за резултати от изследвания.
Аватар
Leonora

Мнениеот annamaria » 25 Юли 2016, 12:34

да, много утежнява всичко това чакане и висене. особено когато си човекът със здравословния проблем, всичко това натоварва и стресира допълнително. за това бях много доволна, както ставаше дума и по-рано, че при доктор Каляшева можех да имам достъп по електронен път до здравното си досие.
annamaria

Мнениеот Lisandra » 26 Юли 2016, 15:24

Kaya написа:
annamaria написа:де да даваха такива направления, с които да си проведеш нужното лечение в рамките на месеца! а не да го изгърмиш за консултацията и като имаш нужда от изследвания, чакаш до следващия месец (ако ти дадат)

Изследванията би трябвало да се пускат с ново направление от специалиста, а самото напраление е валидно за два прегледа, първата консултация и след това при назначаването на изследванията.

Не знам защо, но като съм с направление изследванията не показват проблем, може би не пускат всичко за да спестят пари?
Lisandra

Мнениеот Lisandra » 26 Юли 2016, 15:35

Gold написа:И какво, стигнали ли са до непорочно зачатие?? :lol:
..Ох, за съжаление, наистина много неща не могат да се научат просто от телевизията или приятелите. В училищата въобще не се засягат проблематичните моменти, а след това всеки го е срам да пита, да не излезне, че "не е вещ". Какви са вариантите темата да не е табу?

Децата не са виновни, че няма кой да им обясни и да ги научи как да се предпазват. Секса е хубаво нещо, но трябва да си узрял за него и на ментално ниво, ако не си подготвен може травми да си нанесеш...
Lisandra

Мнениеот Neven498 » 27 Юли 2016, 10:08

Ако се спазваше правилото за зрялост, повечето мъже ще трябва да си стоят девствени до бая преклонна възраст :???:
А извън кръга на шегата, то и самите родители не влизат в детайли по тази тема с децата. Разчита се, може би, на училището да свърши това. А училището пък разчита родителите да са го направили. Така че, нищо чудно толкова много млади хора да не знаят как трябва да се пазят и с какво да внимават.
Аватар
Neven498

Мнениеот analizatorka » 27 Юли 2016, 10:29

Не мисля, че сте съвсем прави. Има часове на класа, в които им разясняват проблеми и начини за предпазване. Не знам доколко наблягат на тях и учениците ги приемат насериозно и само се хихикат от притеснение. Както и за безопасност на пътя, които са задължителни. Лекциите за наркотиците и полова култура не знам дали са задължителни или са по усмотрение на класния ръководител, но ги има.
analizatorka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология