Потъмняване на млечни зъби, а постоянните?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Потъмняване на млечни зъби, а постоянните?

Мнениеот maminka » 17 Фев 2014, 15:22

Имам нужда от съвет, тъй като съм притеснена за постоянните зъби на дъщеря ми!

Имам близнаци в предучилищна възраст, но забелязвам, че само при дъщеря ми се получава това потъмняване на млечните зъби.

Намалили сме захарта в храните до минимум, но по всички млечни зъби се появява нещо като черен налеп.

Ходихме при стоматолог, но той не можа да ни каже, от какво се появява, успокои ме, че и при други деца се е случвало да потъмняват млечните зъби, но за постоянните нямало риск.

За сега двата й резеца паднаха, но от венците се вижда съвсем малко зъбче, за да разбера какъв е цвета му. Опасявам, се дали няма след време и постоянните зъби след като поникнат да потъмнеят като млечните.

Може ли да ми дадете съвет какво да направя или за момента нищо не може да се каже със сигурност?
maminka

Re: Потъмняване на млечни зъби, а постоянните?

Мнениеот PasDeDeux » 17 Фев 2014, 15:31

По мое мнение е добре да ги заведеш на друг стоматолог, за да разбереш от какво се причинява това и е много хубаво, че децата нямат проблем със зъболекарите ;)
PasDeDeux

Мнениеот Kremiliya » 29 Дек 2014, 14:41

Сами обиколки по зъболекари биха помогнали, иначе не виждам как може да стане. Все пак е много неприятно, а и малко дете с лоши зъбки при положение, че явно спазвате добра устна хигиена. Явно има някакъв проблем със зъбите...много неприятно. :(
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Lollipop » 05 Яну 2015, 12:24

Не знам на какво може да се дължи, но определено не изглежда добре, дано вече да сте се справили с този проблем. Може да е било някакъв вид пулпит.
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 08 Яну 2015, 14:14

То ако е само на млечние е поносимо, но постоянните ... са си постоянни. Дано вече да е отшумял този проблем при вас.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот borkova » 13 Май 2015, 17:00

А дали приемат децата достатъчно количество вит. Б, според мен е добре да се консултираш с лекар за приема му, но трябва да си убедена, че си направила всичко възможно!
borkova

Мнениеот Pipilota » 19 Май 2015, 10:34

borkova написа:А дали приемат децата достатъчно количество вит. Б, според мен е добре да се консултираш с лекар за приема му, но трябва да си убедена, че си направила всичко възможно!

Витамин Б помага ли за здравето на зъбите, той идва главно с месото нали? Доста вегетарианци май страдат от разбити зъби! Няма ли заместител в растителния свят? :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот zheleva212 » 18 Юли 2016, 13:58

Ако причината не е прекалената консумация на захар и сладки неща, то причината за потъмняването на зъбките може и да е генетично предразположение. Въпреки че родителите спазват всички правила при отглеждането на децата и грижата за тяхното здраве, това потъмняване може да вследствие и на, да кажем, храненето на майката през бременността.
zheleva212

Мнениеот Kaya » 21 Юли 2016, 12:20

Може и самите зъбки да са такива, не всички зъбки са бели, някои деца имат по-тъмна пигментация, мисля, че е същото като кожата. :) важното е да са здрави! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот balsam » 26 Юли 2016, 14:34

От лекарства също мисля, че може да потъмнеят зъбите.
balsam

Следваща

Назад към Здравето на децата