Козметични терапии против стареене

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Козметични терапии против стареене

Мнениеот Gold » 19 Юли 2016, 11:00

dessiblond написа:При много суха кожа дали е подходящ химическият пилинг?

Подходящ е. Даже помага при суха кожа.
Като унищожи проблемния слой, оставаш свежарка :)
Gold

Мнениеот Leonora » 21 Юли 2016, 14:24

dessiblond написа:При много суха кожа дали е подходящ химическият пилинг?

А аз това го реших не с пилинг, а с мезотерапия. Но ми беше не само суха, а направо вяла и не точно петниста, но никак свежа.
Аватар
Leonora

Мнениеот renetka » 22 Юли 2016, 10:14

Doktoricata написа:
renetka написа:
Gorica23 написа:..
renetka четох, че помага, но за акне препоръчвам химически пилинг.

За химическия пилинг дали е от значение възрастта на човека или може да се прилага на всеки?

Това е статия за хим. пилинг на дерматоложката, при която ходя, в която е обяснено подробно какво представлява процедурата. В края е засегнат въпроса за възрастовите ограничения и при какви проблеми на кожата хим. пилин помага:
http://www.drkaliasheva.com/services/himichen-piling

Аз си мисля след лятото да предприема нещо за хубаво почистване и прочистване на кожата. Може би ще е пилинг. Лятото, с това слънце и цялото мазане с купища неща за да се пазя, имам чувството че всички пори са ми задръстени, а аз продължавам да трупам слоеве отгоре. Отделно и едни бегли следи от акне, останали от памтивек, които силно се надявам да могат да се повлияят.
renetka

Мнениеот Leonora » 25 Юли 2016, 12:02

renetka Мисля, че пилинга ще успее да ти ги махне. Само изчакай наистина да свърши яркото слънце дори в началото на есента. Че кожата ще си е като детската нежна.
Аватар
Leonora

Мнениеот exotic » 25 Юли 2016, 12:28

Разбирам защо не е препоръчително да се прави пилинг сега, но после той няма ли да повлияе на тена на лицето и то да изглежда по-бледо в сравнение с кожата на тялото? Не съм много наясно и затова задавам такъв въпрос, защото мисля да си направя и аз септември след почивката. Ходя на море винаги в началото на септември именно защото няма толкова хора и не е толкова силно слънцето.
exotic

Мнениеот Gorica23 » 25 Юли 2016, 16:50

exotic написа:Разбирам защо не е препоръчително да се прави пилинг сега, но после той няма ли да повлияе на тена на лицето и то да изглежда по-бледо в сравнение с кожата на тялото? Не съм много наясно и затова задавам такъв въпрос, защото мисля да си направя и аз септември след почивката. Ходя на море винаги в началото на септември именно защото няма толкова хора и не е толкова силно слънцето.

Даже го направи края на октомври, началото на ноември когато слънцето не е силно, то си зависи какво ще е времето. Пилинга изравнява тена на лицето, не ставаш блед, кожата придобива здрав вид.
Leonora, при различни заболявания не се препоръчва, примерно ако страдаш от розацея и др.
Gorica23

Мнениеот Doktoricata » 28 Юли 2016, 15:58

exotic, след пилинг кожата става свежа, малките бръчици се изглаждат и тена се изравнява. Задължително се изпозва крем със силен слънцезащитен фактор за да не се получи пигментация.
Doktoricata

Мнениеот lini_leni » 28 Юли 2016, 16:07

Аз като чуя химически пилинг, винаги се сещам за онази серия от Сексът и градът, в която Саманта си направи такъв и лицето й изглеждаше като че ли са й одрали кожата на лицето :lol: . Не мога да си го избия от главата и затова не бих си направила.
lini_leni

Мнениеот Lisandra » 29 Юли 2016, 11:00

Аз пък си спомням колко добре изглеждаше Ким Катрал, бях я забравила и сега се поразрових, за своите 66 години изглежда възхитително и все още секси, а това не се постига без процедури.
Lisandra

Мнениеот Pipilota » 29 Юли 2016, 11:35

То е ясно, че истинската и голямата поддръжка на лицето не става само с кремове, а козметиците имат голям арсенал от различни терапии, които да предложат.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим