Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Neven498 » 27 Юли 2016, 10:39

Има на теория. Виждала ли си как протича такъв час (когато го има?). Отбиване на номера..
Аватар
Neven498

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот penny » 27 Юли 2016, 14:24

Нали лекарят иска конкретно нещо да се изследва и посочва в направлението какво да се изследва. Как така няма да го изследват? Нали лекарят ще очаква резултата, за да постави съответната диагноза. Не може своеволно да преценяват какво да изследват и какво не.
penny

Мнениеот Doktoricata » 27 Юли 2016, 15:43

analizatorka написа:Не мисля, че сте съвсем прави. Има часове на класа, в които им разясняват проблеми и начини за предпазване. Не знам доколко наблягат на тях и учениците ги приемат насериозно и само се хихикат от притеснение. Както и за безопасност на пътя, които са задължителни. Лекциите за наркотиците и полова култура не знам дали са задължителни или са по усмотрение на класния ръководител, но ги има.

Като има такива часове, защо питат дали може да се забременее през дрехите!?
Doktoricata

Мнениеот julianne » 27 Юли 2016, 17:25

Doktoricata написа:
analizatorka написа:Не мисля, че сте съвсем прави. Има часове на класа, в които им разясняват проблеми и начини за предпазване. Не знам доколко наблягат на тях и учениците ги приемат насериозно и само се хихикат от притеснение. Както и за безопасност на пътя, които са задължителни. Лекциите за наркотиците и полова култура не знам дали са задължителни или са по усмотрение на класния ръководител, но ги има.

Като има такива часове, защо питат дали може да се забременее през дрехите!?

Това може да не е било засегнато в лекцията и да ги е било срам да питат :lol: . Шегата настрана, но по-добре да стнат задължителни подобни часове.
julianne

Мнениеот Doktoricata » 28 Юли 2016, 15:20

Не трябва да забравяме, че основна роля има и семейството, ние като родители също носим отговорност за сексуалното възпитание на децата си.
Ще цитирам моята лекарка по въпроса:
"Ранното сексуално образование сред децата ще повиши качеството на техния живот в по-късна възраст, ще намали броя на сексуалните партньори,ще повиши тяхната емоционална увереност и самочувствие в бъдещите контакти."
Doktoricata

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Юли 2016, 15:33

Не знам защо родителите трябва да разчитат на училището, да ги научи. Това е смешно. Никой учител не е длъжен да възпитава сексуално вашето дете! Вие разчитате, по-скоро че улицата ще ги научи, а не училището. Такива часове дори са ненужни. Децата трябва поетапно да се подготвят с промените, които се случва в тялото им, със сексуалността и когато зададат въпрос, да го получат. Не детето да те пита от къде идват бебетата и ти да му казват "ами излизат от дупето на майката" какви са тея глупости!? И това съм чувала! Трябва да има конкретен разговор. Скоро синът ми ме видя с превръзки из нас да ги нося в ръка, попита ме, каза че и на рекламата му е станало интересно какво е. Казах му нещата такива, каквито са с прости думички, за да ги разбере. Не знам защо трябва да се очаква друг да направи нещо, вместо вас. Вече сме съверменни хора, които виждаме какви са били грешките на нашите родители, не бива да ги допускаме с нашите деца. (тъй като всички много ме кефите обръщението ВАС не е конкретно насочено към нашите интелигентни съфорумци!)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lisandra » 29 Юли 2016, 11:42

Пчеличке и ти ме кефиш, съгласна съм с това, което казваш, затова и се втрещих от въпросната тема. За да задават такива въпроси значи липсва разговор в семейството. Наскоро ми разказаха за 18 годишен, който около 2г. се влачил с трипер защото му било неудобно да отиде на лекар.
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 29 Юли 2016, 12:29

penny написа:Нали лекарят иска конкретно нещо да се изследва и посочва в направлението какво да се изследва. Как така няма да го изследват? Нали лекарят ще очаква резултата, за да постави съответната диагноза. Не може своеволно да преценяват какво да изследват и какво не.

Ами при мен беше такъв случая, хламидията я откриха защото лекарката ме убеди да пуснем изследване, докато с направление ми правиха само микробиология.
Има заболявания, които протичат без симптоми и трябва лекаря да поиска изследване.
Lisandra

Мнениеот Kaya » 29 Юли 2016, 12:49

В направленията може да пускат нещо, което да подскаже нещо друго. Като цяло не винаги можеш да разчиташ на тях.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kaya » 29 Юли 2016, 13:42

Много често аз и във форума виждам въпроси към лекарите, които са от типа "Срам ме е да ида на лекар". Има една приказка, че от лекаря тайни не трябва да имаме. Трябва да се научим и с децата си да говорим, вярно, че тези разговори са притеснителни, но малко по малко стават нещата. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология