От какви капани да се пазим при търсенето на квартира?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: От какви капани да се пазим при търсенето на квартира?

Мнениеот fawla » 19 Юли 2016, 14:25

хаахха гледай ти какви са хитри! Искат ти пари, за да ти гарантират, че ще разгледаш жилището! А после ако не ти хареса, какво се случва, парите си остават за тях!
Аватар
fawla

Мнениеот mimeto90 » 25 Юли 2016, 14:33

Проверявайте дали предишните наематели са си платили сметките, да не ви ги трупнат на вас, че много неприятно става. Има собственици на жилището, които следят всичко да е изрядно и записват данните на водомер, електромер.
mimeto90

Мнениеот Lili_pili » 27 Юли 2016, 15:24

mimeto90 написа:Проверявайте дали предишните наематели са си платили сметките, да не ви ги трупнат на вас, че много неприятно става. Има собственици на жилището, които следят всичко да е изрядно и записват данните на водомер, електромер.

Мисля, че се наема квартира, след като се увериш, че всичко е платено. :) Обаче много често остават задъалженията на блока и ако домоуправителя е по-стриктен, то почва едно търсене на едни пари и едни големи големи проблеми. На мен ми се е случвало, дори домоуправителя искаше договора на жилището ми, което беше направо немислимо. Да видел той, там дали пишело нещо за тея разходи, дали не трябва аз да ги плащам. ЛЕле като подпалих, баси наглия дядка беше! :mad: :mad: :mad:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот black » 27 Юли 2016, 15:49

Тия плащания за чистачка, за домоуправител и за не знам какво си за входа са много досадни и са не малко перо. Като бях на квартира, плащах по 4 лв. на човек за чистачка и 3 лв. за домоуправител. С гаджето се връзваше към 10-11 лв. на месец.
black

Мнениеот S_Milenska » 29 Юли 2016, 16:22

black написа:Тия плащания за чистачка, за домоуправител и за не знам какво си за входа са много досадни и са не малко перо. Като бях на квартира, плащах по 4 лв. на човек за чистачка и 3 лв. за домоуправител. С гаджето се връзваше към 10-11 лв. на месец.

колкото и да е, е решение на блока. ;) независимо дали апартамента е твой или под наем, то е необходимо да се плащат таксите, които са решени от общото събрание. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Pipilota » 01 Авг 2016, 13:56

На мен ми е много интересно, как може да искат пари, това е много обвързващо, явно че всеки иска да си осигури и подсигури някаква сума, но пък това е много грозна постъпка спрямо хората, които имат нужда от жилище. Все пак се надявам, че вече си си намерила апартамента, който искаш. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Петя Георгиева » 16 Ное 2018, 16:19

Да няма хазяи, не само в жилището, но и в близко съседство. Това е най-основното.
Аватар
Петя Георгиева

Мнениеот Fury » 04 Фев 2019, 16:30

Не съм живяла никога на квартира, но имах приятелка, която много пострада. Просто собственикът се оказа гнусен сваляч, който само си търсеше повод да отиде до квартирата. Принуди я по този начин да я смени, не се търпеше в един момент. Нищо не й направи, но досаждаше и подхвърляше някакви неща.
Fury

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси