Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Tinki » 01 Авг 2016, 12:03

Нормално. Не е лесно да се откриеш така пред някого, когато се чувстваш най-уязвим. Трябва си доверие.
Аз още имам травма от задължителните профилактични прегледи в първи-втори клас, когато минавахме като на конвейер всички деца през кабинетите. Сега, когато ми се случи да ходя, ако не усетя правилното отношение от доктора, въобще не повтарям при него.
Tinki

Мнениеот Pipilota » 01 Авг 2016, 13:36

Tinki написа:Нормално. Не е лесно да се откриеш така пред някого, когато се чувстваш най-уязвим. Трябва си доверие.
Аз още имам травма от задължителните профилактични прегледи в първи-втори клас, когато минавахме като на конвейер всички деца през кабинетите. Сега, когато ми се случи да ходя, ако не усетя правилното отношение от доктора, въобще не повтарям при него.

Да, всички прегледи там едно време бяха ужасни, то и манипулации ни правиха - поставяне на ваксини, спомням си, че и прегледи за чревни паразити имаше, имаше и разсъбличане голи в стаите, за да ни гледат гръбнаците. Изобщо гадна история, никакъв подход и индивидуалност. С това сега самите ние трябва да се борим, като останала травма и да научим нашите деца да нямат тайни и да споделят проблемите си с лекарите открито.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 01 Авг 2016, 15:46

Леле и аз още ги помня, а ги бях забравила. :mrgreen: Сега като каза Tinki и ми изплуваха в главата. Наистина бяхме научени да се страхуваме от лекарите и да искаме да скрием нещо от тях, за да не ни занимават.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Lisandra » 01 Авг 2016, 16:29

За съжаление всички имаме нанесени травми, спомням си, че не дадох да ми бият ваксина в първи клас, но важното е да не ги пренасяме върху децата си, а в тази крехка възраст, когато съзряват сексуално с разговори да формираме нормалното им отношение към ходенето на лекар, не само когато има проблем , а и профилактично.
Lisandra

Мнениеот rabotnata pchela » 01 Авг 2016, 16:42

Lisandra написа:За съжаление всички имаме нанесени травми, спомням си, че не дадох да ми бият ваксина в първи клас, но важното е да не ги пренасяме върху децата си, а в тази крехка възраст, когато съзряват сексуално с разговори да формираме нормалното им отношение към ходенето на лекар, не само когато има проблем , а и профилактично.

Втори клас избягах от час, само и само да не отида при зъболекарите, защото имах много кариеси. :lol: Сега е различно. Особено за ваксините, родителите ти те подготвят, говорят ти, имаш подкрепата и целувките им, а преди изненадващо научаваш, че са ги ваксинирали.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lisandra » 01 Авг 2016, 17:01

А спомняте ли си първият гинекологичен преглед, като се сетя още потръпвам от преживяното... :oops:
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот nefertiti » 02 Авг 2016, 10:46

С направления, за съжаление, изследванията, които ни назначават, никога не са изчерпателни и не обхващат всички възможни проблеми. Най-малкото защото докторите трябва да ги пестят и не могат да си позволяват да ни дадат да изследваме нещо, само заради евентуална вероятност да изскочи нещо. Ако разчитаме само на тях, много пъти не се улавят неща в зародиш, а чак когато са се развихрили и създали проблеми.
nefertiti

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lili_pili » 02 Авг 2016, 12:43

nefertiti написа:С направления, за съжаление, изследванията, които ни назначават, никога не са изчерпателни и не обхващат всички възможни проблеми. Най-малкото защото докторите трябва да ги пестят и не могат да си позволяват да ни дадат да изследваме нещо, само заради евентуална вероятност да изскочи нещо. Ако разчитаме само на тях, много пъти не се улавят неща в зародиш, а чак когато са се развихрили и създали проблеми.

То това е тъпото, че има толкова много ограничения, реално, ако усещаш здравословен проблем и трябва да го откриеш може и месеци да минат, докато се намери причината, само защото няма направления.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Lili_pili » 02 Авг 2016, 12:48

Lisandra написа:А спомняте ли си първият гинекологичен преглед, като се сетя още потръпвам от преживяното... :oops:

Аз да си призная не го помня, освен огромния срам, който изпитвах! Подробностите явно мозъкът ми ги е изтрил :lol:
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Anka » 02 Авг 2016, 12:51

Помня го аз при мен не беше много отдавна, преди 3-4 години някъде. Ужасен срам беше, имах някакво бяло течение и аз някаква зачервена, ужасно беше, отгоре на всичкото още не бях била с момче, та представете си за какво става въпрос. Майка ми поне имаше благоразумието да ме остави сама с лекарката, че да се почувствам по-спокойно, иначе не си представям как там с цялото семейство щях да се катеря по магарето. :mrgreen:
Аватар
Anka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология